Tampere 3
16.10.2014

Holli jyrähtää Tampereen korkeakouluasiassa: ”Tamyn kritiikki on kohtuuton ja perusteeton”

Aino Heikkonen

Tampereen yliopiston rehtori Kaija Holli ei ymmärrä Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan (Tamy) keskiviikkona julkaisemaa kannanottoa, jossa se kritisoi Tampereen korkeakoulujen johtoa opiskelijoiden ja korkeakoulujen hallitusten yli kävelemisestä korkeakoulujen yhteistyöasiassa.

Yliopisto tiedotti keskiviikkona, että Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto tähtäävät yhdessä uudenlaisen korkeakoulun rakentamiseen.

”Tamyn kovasanainen kritiikki on kohtuuton ja perusteeton.”

Hollin mukaan kaikilla mahdollisilla foorumeilla on kerrottu kaikki se tieto, joka korkeakoulujen yhteistyöselvityksistä on olemassa.

”Esimerkiksi hallitus, jossa on Tamyn edustajat, on kaksi kertaa kuullut Stig Gustavsonia ja keskustellut aiheesta runsaasti. Tamyn hallituksen kanssa keskusteltiin viimeksi 10. lokakuuta perusteellisesti. Yliopistofoorumissa 6. lokakuuta ja keskiviikkona kollegiossa hallituksen puheenjohtaja kävi läpi koko prosessin, ja kysyä sai.”

Tamperelaiset korkeakoulut kutsuivat viime keväänä Gustavsonin arvioimaan kolmen korkeakoulun yhteistyötä ja työnjakoa. Tamy on pitänyt selvityksen tekemisen tapaa epäselvänä ja tietoa panttaavana. Kun yliopisto keskiviikkona tiedotti uuden korkeakoulun luomisesta, Tamy julkaisi nopeasti kannanoton.

”Vielä tänään [keskiviikkona] yliopistokollegion aamukoulussa rehtori Kaija Holli on vakuuttanut, että yhteistyöselvityksen prosessissa ei ole kiire ja kaikki suunnitelmat ovat avoinna. Viikko sitten maanantaina 6. lokakuuta yliopistofoorumissa sekä perjantaina 10. lokakuuta Tamyn ja rehtorin tapaamisessa Holli on myös kertonut, että ei ole enempää tietoa antaa kuin se, että selvitystä tehdään.”

Holli kertoo olevansa todella huolestunut Tamyn toiminnasta.

”Tamy lähtee lähtökohtaisesti torpedoimaan yhteistyötä, jonka kariutuminen voi kaikkien kannalta olla kohtalokasta.”

Tamyn hallituksen puheenjohtaja Eetu Kreivi sanoo, ettei Tamy tavoittele korkeakoulujen yhteistyön kaatamista.

”Emme torpedoi prosessia vaan menettelytapoja. Huonoja menettelytapoja pitää saada kritisoida.”

Kreivin mukaan kaikkien asiasta käytyjen keskustelujen jälkeen keskiviikon tiedote uuden korkeakoulun rakentamisesta tuli ylioppilaskunnalle kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Holli painottaa, että mitään ei vielä ole päätetty ja päätöksiä tehdään vasta, kun on niiden aika. Hänen mukaansa vararehtoreiden työryhmä nimittää yhteistyötä selvittäviä valmisteluryhmiä aihekokonaisuuksittain. Selvitystyön on tarkoitus valmistua ensi vuoden toukokuussa.

”Päätöksiä ei tietenkään tehdä ennen kuin on niiden aika. Tähän mennessä kaikkien korkeakoulujen hallitukset ovat ilmaisseet tahtotilansa jatkaa prosessia, ja sitä tässä tehdään osallistamalla yliopistoyhteisöjä.”

 

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"

Lukijoiden kommentit

    1. Anonyymi (22.7.2015 kello: 12:01)

      Thank you!