Menot
7.10.2014

Kehy-viikolla puhutaan asiaa

Irmeli Jung
Jaakko Hämeen-Anttila luennoi Kehy-viikolla.

Aviisin toimitus

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan Tamyn perinteisellä kehitysyhteistyö- eli kehy-viikolla on tänäkin vuonna runsaasti tekemistä. Tilaisuuden avaa 13. lokakuuta Kirsi Lindroos, joka luotsaa tällä hetkellä Kosovossa perusopetuksen kehittämiseen tähtäävä EU Twinning -hanketta.

Avajaispuheen aiheena on Suomi koulutuksen sanansaattajana – totta vai tarua? Samana päivänä on myös infotilaisuus aiheesta kehitysyhteistyö opinnoissa ja käytännössä. Puhujia on sekä yliopiston puolelta että esimerkiksi Suomen Punaisesta Rististä.

Tiedossa on muitakin kiinnostavia luentoja, esimerkiksi eriarvoisuuden käsittelyä kahvikupin äärellä ja elokuvia kehitysyhteistyöhön liittyvistä aiheista. Esimerkiksi Helsingin yliopiston arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori sekä tietokirjailija Jaakko Hämeen-Anttila luennoi yliopistolla tiistaina 15. lokakuuta. Luennon aiheena on koulutuksen ja sivistyksen arvo.

Keskiviikkona voi pistäytyä kehy-torille, jossa voi tutustua erilaisiin kehitysyhteistyötä tekeviin järjestöihin ja yrityksiin.

Torilla toimintaansa esittelevät muun muassa Eetti ry, Maailmanvaihto ry ja Open Society. Torilla esiintyy myös swing team –tanssiryhmä, jolta voi kysellä lajin harrastusmahdollisuuksista.

Torstaina kehy-viikko rantautuu elokuvateatteri Niagaraan, jossa näytetään kaksi elokuvaa, Paratiisi – kolme matkaa tässä maailmassa ja Tyttö varjoisilta kujilta. Näytöksiin on ilmainen sisäänpääsy.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"