Tampere 3
26.2.2015

Opiskelijoille ei vielä tarvetta kaikissa Tampere 3 -työryhmissä

Aviisin toimitus

Kevään juttusarjassa Mitä kuuluu, T3? Aviisi etsii vastauksia Tampere   3 -selvitykseen liittyviin lukijakysymyksiin. Juttusarjan ensimmäinen osa kirvoitti kysymään muun muassa valmisteluryhmien opiskelijaedustuksesta ja opiskelijaterveydenhuollosta.

Mikä sinua Tampere  3:ssa askarruttaa? Lähetä kysymyksesi osoitteeseen toimitus@aviisi.fi, niin selvitämme vastauksen puolestasi.

 

Miksi kaikissa Tampere 3 -työryhmissä ei ole ollut tähän mennessä opiskelijaedustusta?

Lähtökohtana on, että ryhmiin halutaan sen toimeksiannon kannalta paras asiantuntemus. Ryhmäkoot on myös haluttu pitää pieninä, jotta työskentely olisi tehokasta. Tässä vaiheessa valmistelua opiskelijoiden asiantuntemusta ei ole tarvittu vielä kaikissa ryhmissä.

Mikä on uuden korkeakoulun juridinen muoto, säätiö vai joku muu?

Säätiö on hyvä vaihtoehto, mutta asiaa ei ole edes valmisteltu vielä, saati sitten päätetty. Tässä vaiheessa on vielä liian aikaista keskustella juridisesta muodosta.

Miten uudessa korkeakoulussa turvataan yliopistodemokratian säilyminen, vai turvataanko sitä?

Yliopistoyhteisön jäsenten osallistuminen päätöksentekoon varmistetaan myös jatkossa.

Miten järjestetään opiskelijoiden tukipalvelut, kuten opiskelijoiden terveydenhuolto?

Tuki- ja hallintopalveluita valmistelevien ryhmien työ on käynnissä. Tämä valmisteluvaihe päättyy kesään mennessä, jolloin alustavia näkemyksiä tästäkin asiasta saattaa tulla esille.

 

Kysymyksiin vastasi Tampere 3 -työtä tekevä vararehtoriryhmä, johon kuuluvat Tampereen yliopiston, Tamk:n ja TTY:n vararehtorit.

Keskustele twitterissä:

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"