Tampere 3
30.9.2015

Tampere 3: Yhteistyö tiivistyy, rahoitusta odotellaan

Aino Heikkonen

Tampere 3:n eli Tampereen yliopiston, teknillisen yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhdistämisen edistäminen jatkuu nykyisen lainsäädännön puitteissa. Kolmen korkeakoulun yhdistäminen sai keväällä siunauksen korkeakoulujen omilta hallituksilta. Maamme päättäjät eivät ole suhtautuneet asiaan yhtä suopeasti: lakimuutoksia vaativaa projektia ei ole mainittu hallitusohjelmassa tai kärkihankkeissa.

Paikallisesti Tampere 3:een liittyviä asioita on edistetty kesän ja alkusyksyn aikana. Tampereen yliopiston vararehtori Harri Melin kertoo, että opiskelijoiden valinnanvapaus korkeakoulujen välillä laajenee pian. Kolmannessa periodissa pitäisi olla mahdollista valita opintoja Tampereen yliopiston ja teknillisen yliopiston välillä. Kolmen kampuksen opintoja on tarkoitus aloittaa vuoden päästä.

”Olemme käynnistämässä pilotteja. Mukana ovat kauppatieteet, tietojenkäsittely, rakentaminen, konetekniikka, sosiaaliala ja terveysala.”

Melin kertoo myös, että korkeakoulujen tietojärjestelmiä rakennetaan yhdessä riippumatta siitä, mitä valtakunnallisesti tapahtuu.

Uuden yliopiston perustamiskustannuksiin on arveltu tarvittavan valtion rahaa 50 miljoonaa euroa vuodessa ensimmäisen viiden vuoden ajan. Miten tämä onnistuu, kun koulutuksesta lisärahoituksen sijaan leikataan?

”Meille ei ole rahaa vielä annettu. Tiedämme, että rakenteellisesta kehittämisestä keskustellaan tarkemmin ensi kevään tulosneuvotteluissa”, Melin tyytyy toteamaan.

Keskustele twitterissä:

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"