Tamypäiväkirjat: Koeaika lopuillaan

Sanni Pietilä, teksti

Lähtökohtaisesti uuden työn alussa käydään läpi koeaika. Katsotaan, kuinka työ sopii tekijälleen ja tekijä työlleen. Omalla kohdallani koeaika alkaa olla loppumaan päin, ainakin siinä virallisessa tarkoituksessa.

Tamyn pääsihteeriys on nimittäin ollut näiden kolmen ensimmäisen kuukauden ajan aikamoista toisenlaista koeaikaa. Työn alkumetreillä ensimmäisenä tuli tieto, että Tampere 3 etenee kohti maaliaan ennätysvauhtia, ja uuden ylioppilaskunnan tulee olla pystyssä jo vuoden 2018 alusta.

”Vaikka työt jatkuvat ja arkipäiväisiksi tulleet muutokset koettelevat, ei varmasti voisi olla mielenkiintoisempaa ja haastavampaa aikaa toimia Tamyn pääsihteerinä.”

Seuraavaksi korkein oikeus langetti tuomionsa Tamylle koskien Aviisin entisen toimittajan työsuhdetta.  Työpäivät ovat kuluneet yhtä lailla perehtymällä vanhaan kuin suunnittelemalla uutta.

Muutoksien pyörteissä yksi ohjenuora on ollut itselle ylitse muiden: mikä on opiskelijoiden kannalta parasta? Nykyiset valtakunnalliset ja Tampere 3:n kautta tulevat edunvalvonnalliset kysymykset ovat suurimmat hetkeen.

On myös selvää, että Tamyn 92-vuotinen ura opiskelijoiden edunvalvojana on saateltava fanfaarien kera loppuunsa. Samalla on muistettava, ettei uusi ylioppilaskunta synny kuin tekemällä. Tavoitteena ei voi olla mikään muu kuin tulevaa kokoaan vastaava edunvalvonta ja palvelutarjonta.

Vaikka työt jatkuvat ja arkipäiväisiksi tulleet muutokset koettelevat, ei varmasti voisi olla mielenkiintoisempaa ja haastavampaa aikaa toimia Tamyn pääsihteerinä – kenties viimeisenä sellaisena koeajan jälkeen.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"