Uutiset
21.9.2016

Mitä vittua? Miksi opiskelijoiden pysäköintioikeutta rajattiin?

ESA KESKINEN, TEKSTI

Tampereen yliopiston pysäköinti on uudistunut syyskuun alussa. Pysäköintipalvelut ovat siirtyneet IGL Technologies Oy:lle ja pysäköintioikeus lunastetaan eParking.fi-palvelun kautta. Maksaminen tapahtuu verkkopankissa tai luottokortilla. Opiskelijat voivat lunastaa pysäköintioikeuden edelleen vain keskustakampuksella Atalpan edessä olevalle yleiselle pysäköintialueelle. Opiskelijalle neljän kuukauden pysäköintilupa maksaa 30 euroa. Kaikki Tampereen yliopiston pysäköintipaikat ovat edelleen maksullisia ja luvanvaraisia.

 

Opiskelijoilta on tullut palautetta parkkipaikkauudistuksista. Miksi pysäköintioikeus on rajattu, tilapalvelupäällikkö Taina Vimpari?

Se on aina ollut rajattu. Eiväthän työpaikatkaan tarjoa automaattisesti pysäköintiä. Erona on nyt se, että opiskelijoille pysäköintioikeuksia myydään suhteessa vähemmän. Ennen niitä myytiin paljon enemmän kuin paikkoja oli tarjolla, joten saattoi jäädä ilman paikkaa, vaikka oli ostanut oikeuden. Henkilökunnalla on isompi tarve pysäköinnille.

Miten uusi palveluntarjoaja näkyy?

Tilapalvelu ei hoida paikkojen myyntiä, mikä helpottaa hallintoa. Sähköinen palvelu on sujuvampi verrattuna vanhoihin parkkilappuihin ja siihen, että ennen luvat ostettiin kahvioista ja ruokaloista.

Nykyiset järjestelyt ovat voimassa vuoden loppuun asti. Onko sen jälkeen luvassa muutoksia?

Rakennustöiden sotkema Kaupin alueen pysäköinti selkeytyy. Mahdollisuus opiskelijoille tarjottaviin parkkipaikkoihin selvitetään.

Missä satunnaiset kävijät tai vierailijat pysäköivät?

Yliopistolla vierailevat voivat pysäköidä kahden tunnin kiekkopaikoille, joita on Atalpan ja Pinni B:n edustalla noin parikymmentä. Vierailijoita opastetaan pysäköimään myös lähialueen pysäköintitaloihin.

 

Mitä vittua? Jo vuodesta 2002

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"