Uutiset
8.9.2016

Suvi Mäkeläinen valittiin Tamyn hallituksen uudeksi jäseneksi

Aino Heikkonen
Suvi Mäkeläinen valittiin Tamyn hallitukseen loppuvuodeksi.

Aino Heikkonen

Suvi Mäkeläinen (Vaalirengas vapaamieliset) on Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan Tamyn hallituksen uusi jäsen. Tamy täydensi hallitusta edustajiston kokouksessa torstaina, sillä alkuvuonna hallituksessa toiminut Leena Pihkala (Tampereen yliopiston vihreä vasemmisto) pyysi eroa hallituksesta. Hänelle myönnettiin ero samassa edustajiston kokouksessa, jossa myös Mäkeläinen valittiin hallituksen jäseneksi.

Mäkeläinen opiskelee sosiaalipolitiikkaa Tampereen yliopistossa. Poliittiselta taustaltaan hän on keskustalainen.

Ehdokkaita hallitukseen oli runsaasti: Mäkeläisen lisäksi hallitukseen pyrkivät Matti Hallamaa (Vihreä lista), Soile Koski-Aho (Pro kasvatustieteilijät), Ilona Taubert (Tampereen yliopiston vihreä vasemmisto) ja Santeri Tuovila (Vapaaboomarit). Ehdokkaat pääsivät esittäytymään edustajistolle ja kertomaan näkemyksiään kokouksen alussa järjestetyssä niin sanotussa tyrkkypaneelissa.

Valinta tehtiin kaksivaiheisella enemmistövaalilla: koska kukaan ehdokkaista ei saanut ensimmäisellä kierroksella yli puolta äänistä, järjestettiin toinen kierros. Toiselle kierrokselle vaalissa etenivät Santeri Tuovila  ja Suvi Mäkeläinen. Mäkeläinen voitti toisen kierroksen äänestyksen äänin 21–15. Hallituskausi on kalenterivuoden mittainen, joten uusi henkilö ehtii toimia hallitusvastuussa vuoden loppuun.

 

Lue Suvi Mäkeläisen tyrkkyfaksi, jolla hän pyrki Tamyn hallitukseen.

Keskustele twitterissä:

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"