Uutiset
9.2.2017

Tamyn edustajistolle uudet puheenjohtajat – luottamustehtäviin ei ole tunkua

Milja Keinänen
Edustajiston uusi puheenjohtaja Mikael Malkamäki (keskellä) on puheenjohtanut myös Tamyn hallitusta. Vasemmalla 1. varapuheenjohtaja Milka Hanhela ja oikealla 2. varapuheenjohtaja Olli Ruotsalainen

Milja Keinänen

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamyn edustajisto on valinnut uuden puheenjohtajiston vuoden ensimmäisessä edustajiston kokouksessa. Puheenjohtajaksi valittiin Mikael Malkamäki Hallintotieteiden liitosta, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Milka Hanhela Vivasta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Olli Ruotsalainen Bosan panoporukasta.

Paikoista puheenjohtajistossa ei käyty kovaa kilpailua: vielä vaalipäivän aamuna tiedossa ei ollut yhtäkään varmaa ehdokasta. Kaikki valitut ovat edustajistolle jo tuttuja kasvoja. Mikael Malkamäki toimi Tamyn hallituksen puheenjohtajana vuonna 2016.

Tamyn edustajisto valitaan vaaleilla kahden vuoden välein. Lähtökohtaisesti myös puheenjohtajiston kausi kestää kaksi vuotta. Kuluvan kauden puheenjohtajistosta kaikki kolme hakivat kuitenkin eroa kesken kauden.

Alhaiset hakijamäärät näkyivät edustajiston kokouksessa myös muita luottamustehtäviä täytettäessä. Esimerkiksi ylioppilastalosäätiön valtuuskuntaan oli määräaikaan mennessä hakenut vain kaksi henkilöä. Tamyn pääsihteeri Sanni Pietilä arvioi, että kiinnostus luottamustehtäviin vaikuttaa vähentyneen.

”Kilpailemme ihmisten vapaa-ajasta, ja luottamustehtävien on oltava houkuttelevia ja opettavaisia, jotta niihin saadaan hakijoita.”

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"