Uutiset
1.3.2017

Pelitutkija Frans Mäyrälle ensimmäistä kertaa myönnetty kansainvälinen tunnustus

Silja viitala
Frans Mäyrä Tampereen pelimuseon Takkahuoneessa. Arkistokuva.

Milja Keinänen

Professori Frans Mäyrälle on myönnetty uusi kansainvälinen arvonimi. Ensimmäistä kertaa 27.2.2017 myönnetyn HEVGA Fellows -nimityksen sai 30 pelitutkimuksen saralla menestynyttä akateemikkoa ympäri maailman.

HEVGA, The Higher Education Video Game Alliance, on pelitutkimuksen ja -suunnittelun yliopisto-opetuksen kattojärjestö.

Mäyrä aloitti opinnot Tampereen yliopistossa vuonna 1985. Palkittu pelitutkija opiskeli pääaineenaan kirjallisuutta, mutta rinnalla kulkeneesta kiinnostuksesta digitaaliseen kulttuuriin muotoutui lopulta hänen työnsä.

Mäyrä on uudistanut pelitutkimuksen kenttää: hän on esimerkiksi Tampereen yliopiston pelitutkimusryhmä Game research labin perustaja ja johtaja. Aikaisemmin Mäyrälle on myönnetty myös pelitutkimuksen maailmanjärjestö DiGRA:n Distinguished Scholar -arvonimi.

 

Lue lisää: Aviisin 2.2.2017 julkaistussa jutussa Mäyrä pohtii esimerkiksi, miten lisätty todellisuus voi muuttaa maailmankuvaamme.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"