Kulttuuri
14.4.2017

Arvio: Hiljaista kuvaa rakkaista puista

Milja Keinänen, teksti

Anu Kuivalaisen Sielunmetsä mahduttaa puoleentoista tuntiin kymmenen päähenkilöä. Yksittäiset kertomukset jäävät ohuiksi, mutta yhdessä ne muodostavat hienon kollaasin siitä, millaiset motiivit liikuttavat ihmisiä metsiin − ja saavat toisaalta kaatamaan niitä.

Kuvallisesti dokumentti sykähdyttää. Metsiään rahaksi hakkaavaa pariskuntaa, hirven sisukaluja kaivavaa metsästäjää ja Pentti Linkolaa kuvataan samalla tavalla: kuunnellen ja tilaa antaen. Henkilöiden vilinän keskeltä hiljaiset ja staattiset kuvat nostavat keskiöön metsän ja sen puut.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"
  • Mainos
  • Väinö Vasara, teksti Kynnet: Kaipaa esittelyjä (Soit se silti, 2017) Ehkä Suomen tuotteliaimman indiemuusikon Teemu Tannerin uutuus on energinen mutta tasapaksu. Koukuttavat laulumelodiat erottuvat biiseissä…

    Lue lisää»
    Kulttuuri
    22.09.2017