Tampere 3
7.4.2017

Tamyn tilinpäätös ylijäämäinen – Varoja suunnataan edessä siintävään ylioppilaskuntien yhdistymiseen

zagandesign

Milja Keinänen, teksti

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy teki vuoden 2016 tilikaudella yli 92 000 euroa ylijäämäisen tilinpäätöksen.

”Eniten ylijäämään vaikutti se, että Tamyn omaisuus tuotti hyvin, esimerkiksi sijoitussalkku ja Juveneksen osingot. Käyttötalous on kuitenkin hyvin tasapainossa”, kertoo Tamyn pääsihteeri Sanni Pietilä.

Tampere 3:n myötä Tamyn ja Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta TTYY:n on määrä yhdistyä. Nyt käsillä oleva toimintakausi olisi siis Tamyn viimeinen. Pietilä arveleekin, että yli jääneitä varoja tullaan käyttämään edessä siintävään yhdistymistyöhön.

”Yhdistyminen tulee viemään paljon rahaa. Aikaa on suhteellisen vähän ja uudelle ylioppilaskunnalle halutaan mahdollisimman hyvä startti.”

Tamyn koko varsinaisen toiminnan menot olivat vuonna 2016 yli 1,3 miljoonaa. Siitä suurimman osan lohkaisivat YTHS:lle suoraan menevä maksutilitys sekä henkilökunnan ja luottamustehtävissä toimivien palkat.

Ylijäämäinen tulos ei tee poikkeusta viimeisimpiin vuosiin. Vuonna 2015 ylijäämää kertyi lähes 153 000 euroa, ja silloin sitä selittivät Tamyn sijoitussalkkuun tehdyt muutokset. Viimeksi Tamyn talous on kääntynyt miinukselle vuonna 2011.

 

Tamyn edustajisto käsitteli tilinpäätöstä 5.4. pidetyssä kokouksessa. Tamy on Aviisin kustantaja.

 

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"