Uutiset
30.5.2017

Tampereen yliopisto keskittää opiskelua koskevat asiat yhdelle verkkosivulle

Vectorikart / 123RF

Opiskelua koskeva tieto on ollut hajallaan, ja asiaan haetaan muutosta Opiskelun opas -sivun avulla. Uudesta oppaasta rakennetaan sopivaa myös kännykkäkäyttöön.

Aino Heikkonen

Tampereen yliopisto selkiyttää opiskelusta kertovia verkkosivujaan. Tutkinto-ohjelmien ja tiedekuntien sivuilla sekä yleisillä opiskelusivuilla olevat sisällöt kootaan yhdeksi sivustoksi, Opiskelun oppaaksi. Jatkossa opiskelusta kerrotaan vain tällä sivustolla.

Oppaan suunnittelu aloitettiin vuonna 2015 osana isompaa yliopistojen verkkopalveluiden mylläystä. Kun sivusto avataan, nykyiset tutkinto-ohjelmien, maisteriohjelmien ja tiedekuntien opiskelua koskevat sivut poistuvat käytöstä. Jatkossa esimerkiksi tiedekunnat esittelevät toimintaansa omilla sivuillaan vain tiiviisti.

Opiskelun oppaassa tullaan kertomaan käytännön asioista, kuten opintojen suunnittelusta, tenteistä, opetusperiodeista ja yliopistoon ilmoittautumisesta. Lisäksi sivuille tulee tietoa opintoneuvonnasta, ulkomaan harjoitteluista ja opinnoista sekä sähköisistä palveluista. Myös Tampereen yliopiston päätöksenteosta ja opiskelijoiden roolista siinä kerrotaan uudella sivustolla.

Tiedot kerätään yhteen paikkaan, sillä yliopisto on saanut opiskelijoilta palautetta verkkosivujen monimutkaisuudesta ja hajanaisuudesta. Epäselvyyttä lisää tällä hetkellä se, että uudistukset ovat kesken: opiskelusta kerrotaan yhä vanhalla sivupohjalla, vaikka osa yliopiston verkkosivuista on jo uudistunut.

Uuden sivun suunnittelussa on ollut mukana opiskelijoita.

”Opiskelijoille järjestettiin verkkosisältöjä käsitteleviä työpajoja, joiden pohjalta suunniteltiin edelleen sitä, mitä sisältöjä missäkin verkkopalvelussa yliopistolla pitää olla”, verkkopalvelusuunnittelija Aino Nyman Tampereen yliopiston opintopalveluista kertoo.

Opiskelijat ovat Nymanin mukaan päässeet tänä keväänä testaamaan palvelua, ja palautetta on kerätty uuden oppaan rakenteesta ja otsikoinnin ymmärrettävyydestä.

Yksi kehityskohde on ollut aiempaa parempi mobiilikäyttö ja sivujen responsiivisuus eli mukautuvuus eri laitteille. Tämän pitäisi taata sivujen näppärä käyttäminen älypuhelimella.

Opiskelun opas on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"

Lukijoiden kommentit

    1. Eero (30.10.2017 kello: 17:31)

      Ei huono idea. Näin myös tietoturva paranee. Käyttääkö muuten muut virustorjuntaa omilla koneillaan ja puhelimissaan nykyään? Olisiko hyvä, jos tämä tulisi yliopiston puolesta vai tuleeko se jo? http://virustorjunta.biz/ löytyy hyvä arvostelu ohjelmistoista.