Uutiset
23.8.2017

Mitä vittua? Miksi Tamyn toimiston valot ovat rikki vuodesta toiseen?

Väinö Vasara, teksti

Tamyn toimistolla on jo pitkään ihmetelty missä mättää, kun toimiston käytävät ammottavat pimeinä, eikä lamppujen vaihtamisesta ole apua. Opiskelijakorttejaan hakeneet ovat saattaneet huomata, että aulan valot puolestaan välkkyvät ja luovat toimistolle maanisen yleisilmeen.

Vian korjaamiseksi kiinteistön omistava Karpek Oy on osoittanut sormeaan kohti lamppufirmaa ja lamppufirma kohti omistajaa. Tamyn henkilökunta on kärsinyt ongelmasta kesästä 2015 lähtien, jolloin toimiston jo ennestään reistailleet valot remontoitiin perinpohjaisesti. Kaikki ei mennytkään niin kuin piti.

Miten on mahdollista, ettei valoja olla saatu kuntoon kahden vuoden aikana, Karpek Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Kiiski?

Ongelmaa ei ensin tiedetty. Pitkään on myös käyty vääntöä lamppufirman kanssa siitä, että mikä kuuluu heille ja mikä meille. Sekään ei ole ollut tiedossa, mikä perimmäinen ongelma on, ennen kuin saimme sähkömiehen paikalle katsomaan tilannetta.

Miksi käytävien lamput eivät toimi?

Käytännössähän valoremontti tehtiin jo kesällä 2015, jolloin kaikki toimiston valot vaihdettiin ympäristöystävällisempiin ja tehokkaampiin led-valoihin. Viimeisimpien selvitysten mukaan niissä on liian tehokkaat lamput, minkä takia ne ylikuumenevat ja hajoilevat koko ajan. Lamppuja on myös vaihdeltu koko ajan, jotta ne pysyisivät päällä. Sähköfirma väitti pitkään, ettei mitään ole tehtävissä, koska siellä on viallista sarjaa ja muuta.

Milloin valot saadaan taas toimimaan normaalisti?

Sähköfirma lupasi vaihtaa kaikki lamput, ja heidän piti tulla viime maanantaina, mutta ei ole näkynyt. Pitäisi taas soitella ja kysyä, missä meidän lamput ovat.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"