Näin on! Historian tärkeimmät edustajistovaalit

Janne Kajander, teksti

Uusi yliopisto, uusi ylioppilaskunta, uusi yliopistoyhteisö. Vanhat kaunat, vanhat poterot, vanha vastakkainasettelu.

Tampere3 -prosessi pakottaa Tampereen yliopiston, teknillisen yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteen. Ja lopputulos on ihan perseestä. Teekkarit määrittävät kaikki muut opiskelijat humanisteiksi, ja kaikki muut opiskelijat määrittävät teekkarit juopposioiksi. Kukaan ei käy enää haalaribileissä. Hervanta Schoolilla, Keskusta Schoolilla ja Kauppi Schoolilla on omat baarinsa. Korkeakoulukonsernin rehtori onkin toimitusjohtaja, joka päättää Tampere Uusi Yliopisto:n strategiasta, budjetista, hallituksen kokoonpanosta ja valitsee konsistorin puheenjohtajan. Yliopisto tippuu kansallisissa rankingeissa Ahvenanmaan alapuolelle.

Tai sitten:

Tamyn edustajistovaaleihin lähtee ehdolle ennätysmäärä ehdokkaita, ja äänestysprosentti on historiallisen korkea. Uusi edustajisto alkaa rakentamaan uutta yhteisöä muiden tamperelaisten korkeakoulujen kanssa. Edustajisto vakuuttaa Tampere3 -johtoportaan avoimuuden ja osallistavuuden tärkeydestä. Yhteisö kokee uuden yliopiston omakseen.

Vielä voit vaikuttaa.

 

Kirjoittaja on Tamyn hallituksen jäsen.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"