Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Irtosuhteita

Eron hetki on hanurista

Olen naurettavan huono eroamaan miehistä. Niin huono, että minun olisi parempi pysytellä suhteessa vain välttääkseni ne julkiset kohtaukset ja kiusalliset väärinymmärrykset, joita onnistun järjestämään yrittäessäni päättää ihmissuhteen.

Viimeisin miessuhteeni päättyi vallattomissa merkeissä. Yritin panna suhteelle stopin kauniisti keskustellen jo päiviä aiemmin, mutta miehilö onnistui ylipuhumaan minut "yrittämään vielä uudenvuoden aaton yli".

Aattona, muutamaa viinipulloa myöhemmin, minä flirttailen kaljun jalkapallonpelaajan kanssa baarissa, kun tuleva exäni hyökyy paikalle viinalta ja testosteronilta löyhkäten ja uhkaa murskata miehen naaman, jos tämä vielä puhuu minulle. Suhde päättyy idylliseen hetkeen puoliltaöin, kun hän yrittää tarttua kurkkuuni keskellä tanssilattiaa ja minä ilmoitan huutaen, että homma on ohi. Suloista.

Taitoni päättää seurustelusuhde on jyrkästi huonontunut vuosien saatossa. Ennen kuvittelin osaavani eroamisen kultaisen taidon. Ensimmäinen vakava suhteeni päättyi kauniisti kaikkien oppikirjojen mukaisesti: teimme yhteisen päätöksen lopettaa suhde sinä päivänä, kun kaksi vuotta seurustelua tuli täyteen. Syy?

No, jos seksiä harrastaessa jouduin pitämään tyynyä suuni edessä, jotta en olisi nauranut, oli aika siirtyä vihreämmille seurustelukumpareille. Meistä oli tullut enemmän sisarukset kuin seurustelukumppanit.

Nykyään jätän satunnaiset suhteet tekstiviesteillä. Jos suhde käy liian vakavaksi, alan käyttäytyä kuin Matti Nykänen antaakseni toiselle syyn jättää minut. Miksi? Ajatus pallosta jalassa aiheuttaa minussa paniikkioireita. Kuinka voin tietää, että tämä mies on paras mahdollinen minulle? Entä jos asetun aloilleni Sen Oikean Jortikan kanssa, hankin asuntolainan, koiran, lapsen - ja vietettyäni pari vuotta suhteessa äkkiä kohtaan Sen Oikeasti Oikean Jortikan?

Olen elämäni aikana eronnut yhtä monta kertaa kuin olen ryhtynyt seurustelusuhteeseen. Tämä johtaa loogisesti siihen, että olen tällä hetkellä sinkku.

Tai paremminkin pitkäaikaissuhteisesti rajoittunut, kuten mieluummin siviilisäätyni ilmaisen. Vuonna 2007 lupaan erota kauniisti, ja vain hyvästä syystä. Ja lupaan kertoa teille, miksi.

Teidän, panetellen

Kaino Suttura

Kahden viikon päästä tällä palstalla kirjoittaa Armas Kaiho.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto