Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Historiikki veti Tamyn budjetin miinukselle

Jäsenmaksu on tämän vuoden syksyllä 93 euroa eli neljä euroa korkeampi kuin viime vuonna

Tamyn historiaa selvitetään tänä vuonna 30 000 euron voimin.
Tamyn historiaa selvitetään tänä vuonna 30 000 euron voimin.

Tamyn perustutkinto-opiskelijan jäsenmaksu on tänä syksynä 93 euroa, jossa on korotusta viime vuoteen neljä euroa. Jäsenmaksun nousu johtuu useista eri tekijöistä: henkilökunnan palkat nousevat vuosittain, tänä vuonna järjestetään vuosijuhlat, lama on syönyt Aviisin ja kalenterin ilmoitusmyyntiä useilla tonneilla ja toissavuotinen tutkintouudistuksen aikainen jäsenmäärän vähentyminen näkyy yhä menetettyinä tuloina.

Vuosijuhlalle on budjetoitu 15 000 euroa menoja ja 8000 euroa tuloja. Lisäksi nettisivu-uudistukseen on budjetoitu 2500 euroa. Pienempiä lisäyksiä on tehty muun muassa opiskelijajärjestöjen avustuksiin. Harrasteyhdistysten avustuksia on lisätty 600 eurolla ja ainejärjestöjen 800 eurolla. Tamyn Hallitus lisäsi myös omia edustuskulujaan 500 eurolla. Jaostojen käyttövaroihin on tehty satasien muutoksia sen mukaan, kuinka aktiivinen jaosto on ollut viime vuonna. Säästöjä Tamylle tulee muun muassa siitä, että tänä vuonna ei järjestetä edustajistovaaleja.

Tamyn jäsenmaksun nousemista selittää osaltaan myös se, että jäsenmaksuun sisältyvä YTHS-maksu nousee 40 eurosta 42 euroon ja SYL-maksu nousee 4,80 eurosta 4,90 euroon. Jatko-opiskelijoiden vapaaehtoinen jäsenmaksu nousee nyt enemmän kuin muiden opiskelijoiden: 39 eurosta 45 euroon. Jatko-opiskelijoiden jäsenmaksu ei sisällä YTHS-maksua, sillä he eivät saa enää käyttää YTHS:n palveluja.

"Tamyn palvelut ovat jatko-opiskelijoiden käytössä, vaikka YTHS:n eivät olekaan. Jos perustutkinto-opiskelijoiden jäsenmaksusta ottaa pois YTHS-maksun, jäljelle jäävä osuus on 51 euroa eli se on edelleen kuitenkin isompi kuin jatko-opiskelijoiden maksu", Tamyn pääsihteeri Tuure Pitkänen selittää.


Voittoa tavoittelemattomana järjestönä Tamyn budjetti yritetään pitää vuosittain plus miinus nollassa, mutta Tamyn historiikin teettäminen vetää budjetin reippaasti miinukselle. Yliopiston historiatieteen ja filosofian laitokselta tilattuun historiikkiin on budjetoitu tällä vuodelle 30 000 euroa ja sen teko jatkuu myös ensi vuonna tuoden silloin lisää kuluja. Kirjasta toivotaan tosin tulevan jonkin verran tulojakin, sillä kirjaan myydään yrityksille onnitteluilmoituksia, mutta tulojen määrästä ei ole vielä tietoa.

"Historiateos on väliaikainen projekti, ei meidän jatkuvaa toimintaamme. Jos historiateosta ei oteta huomioon ja jos menot ja tulot toteutuvat todennäköisellä tavalla, budjetti on tasapainossa", Pitkänen sanoo.

Historiikki tehdään kokonaan säästörahoilla eli sen ei ole laskettu nostavan jäsenmaksua. Tämän vuoden budjetissa on varauduttu käyttämään varauksia eli aikaisempien vuosien säästöjä 46 197 euroa, mikä on suurin piirtein saman verran kuin viime vuonnakin. Tosin ei ole odotettavissa, että koko summa menee.

"Talousarvio on laadittu varovaisuusperiaatteen mukaisesti eli menot on laskettu isommiksi kuin ne todellisuudessa todennäköisesti ovat ja tulot vastaavasti pienemmiksi", Pitkänen sanoo.

Viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan Tamyllä oli vuoden menojen ja tulojen jälkeen käytettävissä olevaa rahaa tilillä 764 967 euroa, jossa eivät ole edes mukana kahdensadan tonnin sijoitukset.

"Säästöjä on kyllä kunnolla, mutta pyrimme pitämään talouden pitkällä aikavälillä tasapainossa eli emme halua syödä säästöjä joka vuosi", Pitkänen sanoo.




Hertta-Mari Kaukonen, teksti

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto