Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tamy kerää nettisivuilleen tietoa opiskelija-alennuksista

Jäsenten toivotaan ottavan osaa talkoisiin

Yritysten opiskelijoille myöntämistä alennuksista ja eduista saa nyt tietoa yhdeltä nettisivulta.

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan Tamyn sivuille on kerätty lähes sata kauppaa, ravintolaa, museota ja muuta palvelua, joista saa opiskelijakortin esittämällä alennusta.

Listan kokosi Tamyn edellisen hallituksen yritysvastaava Pauliina Koschke hallituskautensa päätteeksi.

Nettisivuja pitää yllä Tamyn kulttuuri- ja tiedotussihteeri Sami Kainulainen, joka toivoo opiskelijoiden osallistuvan alennuslistan kehittämiseen ja päivittämiseen.

Sähköpostilla voi lähettää tiedon uusista opiskelija-alennusta tarjoavista paikoista tai kertoa, jos sivuilla olevat tiedot ovat vanhentuneet.

Koschken seuraaja Hanna Kemppainen kertoo aikovansa jatkaa aloitettua työtä Tamyn hallituksessa.

"Olemme nyt vasta lähteneet kehittämään tätä, koska työ on tähän asti ollut niin pienimuotoista. Tärkeätä on olla yhteistyössä SYL:n kanssa", Kemppainen kertoo.

Opiskelijaetuudet eivät
ole itsestäänselvyyksiä

Tärkeimmät valtakunnalliset SYL:n neuvottelemat edut ovat VR:ltä ja Matkahuollolta. Mikään laki ei velvoita ketään myöntämään opiskelijoille alennuksia.

"Ne eivät ole itsestään selviä, eikä niistä ole helppo pitää kiinni", Pauliina Koschke sanoo.

Ammattikorkeakoulujen oppilaskunnissa alennusten keräämisessä ollaan ylioppilaskuntia pidemmällä.

Esimerkiksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Pako ry:llä on nettisivuillaan sitoumuslomake, johon alennuksen tarjoaja kirjoittaa, mistä edusta on kyse ja miten kauan etu on voimassa.

Pakon pääsihteeri Kati Rajala kertoo, että alennuksia ovat haalineet lähinnä pääsihteeri ja muut oppilaskunta-aktiivit, mutta välillä myös yrityksistä on otettu yhteyttä.

"Tampereella on kuitenkin 35 000 opiskelijaa, siinä on paljon asiakaskuntapotentiaalia", Rajala toteaa.

Rajalan mukaan suurimman osan Pakon neuvottelemista alennuksista saa kaikilla opiskelijakorteilla. Hanna Kemppainen pitää sitoumuslomakkeita hyvänä ideana, mutta toteaa ammattikorkeakoulujen oppilaskuntien olevan eri asemassa kuin ylioppilaskuntien.

"Jotkut yritykset ovat halukkaampia tekemään yhteistyötä ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden kanssa, koska siellä on ehkä enemmän aloja, jotka liittyvät niiden omaan toimintaan."

Opiskelijat eivät ole
kyselleet etuuksia

Tamyn toiminnassa paikallisten opiskelijaetuuksien ja -alennusten hankkiminen ei ole ollut näkyvästi esillä. Pauliina Koschke kertoo, etteivät tavalliset opiskelijatkaan ole juuri peränneet Tamylta lisää etuja.

"Minun mielestäni se ei ole ylioppilaskunnan ensisijaista toimintaa, mutta ehkä eduista ei ole aiemmin ollut kunnollista käsitystä, kun asia ei ole ollut niin paljon esillä."

Viime syksyn edustajistovaaleissa teemalla kampanjoi näkyvimmin yhdellä ehdokkaalla edustajistoon päässyt Eturyhmä.

Eturyhmän toiminta on vielä alkutekijöissään, koska ryhmän edaattori Mikael Mäkinen lähti kevääksi vaihtoon. Suunnitelmia kuitenkin on, vakuuttaa Mäkisen varajäsen Jukka Pulkkinen.

"Ideana on, että saataisiin Tamy neuvottelemaan yritysten kanssa. Pikkuyritysten kanssa voisi neuvotella itsekin, mutta yksittäisen ryhmän on vaikea lähteä tekemään isompia sopimuksia."

Tietoa opiskelija-etuuksista Tamyn nettisivuilla www.tamy.fi kohdassa "Edut ja palvelut". Uusista opiskelijaetuuksista voi lähettää sähköpostia kuti-sihteeri Sami Kainulaiselle osoitteeseen kulttuurisihteeri.tamy@uta.fi. Kerro viestissä mahdollisimman tarkkaan, minkälaisesta edusta on kyse, ja miten kauan se on voimassa.

Tuomo Tamminen
| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto