Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Opiskelijat söivät ihan saatanasti

Yliopisto-opiskelijat söivät viime vuonna 6 666 666 tuettua lounasta. Päivittäin tuetun luonaan syö puolet opiskelijoista.

Vuonna 2008 Kela maksoi ateriatukea kaikkiaan 24,1 miljoonaa euroa. Maksetut ateriatuen korvaukset ovat nelikertaistuneet vuodesta 1995 vuoteen 2008.


(a5)

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (1)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Majsteri Rantaluola (20.03.09, kello 1:53)

    Opiskelijaruokaloissa on monesti ihan infernaalinen meininki. Laskiämpäri täyttyy haisevasta makaronista ja lihasta ja MSG:stä, juuri syödyn vehnäleivän sisältämä hiiva reagoi kemiallisesti vastaraastetun porkkanan entsyymien kanssa ja tuottaa southparkilaisen PIERUN, joka leviää yhdestä takapuolesta, kerää yläsävelsarjan toisesta ja yltyy uloskäyntiä kohti kuumentuvaksi typekkääksi katkuksi.

    Entä sitten ruokasota? Kun yksi lataa tarjottimelleen wokkia, nuudeleita, leipää, maitoa, voita ja kik-herneitä eikä aiokaan syödä niitä ja sen jälkeen istuu inhoamansa fiftarin pöytään, hienoisen sapelinkalistelun ja ponsi-ilmaisujen vaihdon jälkeen alkaa ruoan heittely. Syöminen unhoittuu, hiilihydraatit lentävät seinään ja kellohameiset friidut ovat tyytyväisiä, kun heidän anorektiset vaistonsa saavat viimeinkin vahvistuksen raavaiden miesten toimesta: ruoka on tarkoitettu projektiiliksi, ei proteiiniksi.

    Kun katselen insinööriopiskelijaa, joka istuu nurkassaan 154 perunaa lautasellaan, joita kattavat jauhelihakastike ja muutama persiljakukinto, mistä ilosta hän maksoi 2 euroa 60 senttiä, tiedän että hän on yhtä saatanan kanssa ja että hän siunaa tuota entiteettiä illalla nukkumaan mennessään.




Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto