Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Tamy: yliopiston profiiliksi huippuopetus

Varjostrategiassa kannustetaan satsaamaan pedagogiseen pätevyyteen ja opinnonohjaukseen

Tamyn viime syksynä aloittama varjostrategian tekeminen Tampereen yliopistolle on saatu päätökseen. Starategian tekemiseen osallistui kymmeniä opiskelijoita keskustelemalla mahdollisimman hyvästä yliopistosta.

Tamyn ehdotus Tampereen yliopiston strategiaksi sai nimekseen Tulevaisuuden yliopisto. Sen on tarkoitus tuoda julki opiskelijoiden toiveet, mitä yliopiston ensi vuonna uudistuvaan strategiaan olisi hyvä kirjata. Lisäksi Tamyn strategia ottaa kantaa tulevaan johtosääntöuudistukseen, sillä siinä on toimenpide-ehdotuksia. Niissä Tamy ehdottaa muun muassa, että opintopsykologeja palkataan lisää, opiskelijalähtöistä opintojen ohjausta tarjotaan tarpeeksi ja sekä vapaa sivuaineoikeus että kolmikanta säilytetään


"Opetusministeriö vaatii yliopistoa profiloitumaan, joten me olemme ehdottaneet, että Tampereen yliopisto profiloituisi laadukkaalla opetuksella, jossa käytettäisiin monipuolisia opetusmenetelmiä", Tamyn puheenjohtaja Kaisa Myllylä sanoo.

Tamy ehdottaa, että yliopisto käyttäisi sosiaalisia medioita, kuten blogeja, opetuksessa ja tutkimuksessa. Myös opettajien pedagogiseen pätevyyteen tulisi kannustaa.

Lisäksi strategiassa linjataan, että yliopiston tulee säilyä monialaisena, monitieteisenä ja yhteiskuntakriittisenä. Lisäksi yliopistolla tulisi olla hyvinvoivaa väkeä. Strategian pituus on mahtipontiset 12 sivua, josta sitä on hiukan haukuttu, mutta sen sisältöä on kehuttu.

"Haluan uskoa, että strategiamme vaikuttaa. Vähintäänkin se saa aikaan keskustelua, jonka pohjalta voidaan tehdä hyvää Tampereen yliopistoa" Myllylä sanoo.


Yliopistojen strategioiden tulee olla valmiita ensi vuonna, mutta jo ensi syksynä yliopistot ilmoittavat opetusministeriölle kolme painopistealuetta, joita aikovat kehittää.


Hertta-Mari Kaukonen


Tamyn strategia löytyy osoitteesta www.tamy.fi

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto