Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Perkele! Kirjoituksia Tamystä: School-tiedotus retuperällä!

Yliopistolla on käyty koko vuosi neuvotteluja tulevista tiedekunnat ja laitokset korvaavista schooleista. Missä on ollut opiskelijoiden mahdollisuus vaikuttaa oman yksikön neuvottelutilanteeseen, vuorovaikutus neuvoston tai johtokunnan ja sen johtajan välillä?

Ei missään! Korkeintaan huhupuheita, nekin usein vasta, kun joku suunnitelma oli jo haudattu. Kaikki neuvottelut ovat tapahtuneet puhtaasti yksiköiden johtajien välillä, ajoittain rehtoriston läsnäollessa.

Tiedekuntaneuvostojen ja laitosten johtokuntien tehtäviksi on johtosäännöissä ensimmäisenä määritelty yksikön toiminnan kehittäminen muun muassa yliopiston strategian mukaisesti. Miten tämä tehtävä voidaan täyttää, kun yksiköiden johtajat eivät välitä neuvottelujen tilannetietoja neuvostoille tai johtokunnille, saati sitten opiskelijoille.


Tamy vaatii selkeää parannusta yksiköiden sisäiseen viestintään, johtajilta sekä neuvostoille ja johtokunnille että henkilökunnalle ja opiskelijoille. Nykytilanne on täysin sietämätön ja häpeäksi yliopiston sisäiselle tiedotukselle.

Strategiassa mainittu tasavertainen mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa on vaarassa, jos tieto yksiköiden tilanteesta ei saavuta laajaa kuulijakuntaa edes yksikön sisällä.


Allekirjoittanut kiittää lämpimästi ainejärjestöjen puheenjohtajia esimerkillisestä aktiivisuudesta asian tuomiseksi Tamyn hallituksen tietoon ja on vakuuttunut, että ylioppilaskunta ottaa asiaan kantaa nopeasti lähettämällä aiheeseen pureutuvan kirjeen yliopiston johdolle sekä uskoo kirjeellä olevan positiivista vaikutusta yliopiston tulevaan viestintäkulttuuriin.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto