Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Ruokaa vatsalle ja sielulle

Saksalainen huumori naurattaa sittenkin!
Saksalainen huumori naurattaa sittenkin!

Vanhan vitsin mukaan yksi maailman ohuimmista kirjoista on "Saksalainen huumori kautta aikojen". Kuka tahansa kaskun onkaan keksinyt, hänen tulisi tarkistaa näkökantansa. Saksanturkkilaisen ohjaaja-käsikirjoittaja Fatih Akinin uusin elokuva Soul Kitchen on nimittäin yksi vuoden kutkuttavimmista komedioista.

Soul Kitchen kertoo vanhassa hampurilaisessa tehdasrakennuksessa ravintolaa pitävästä Zinos Kazantsakisista (Adam Bousdoukos), jota tuntuu seuraavan ikuinen epäonni asiassa kuin asiassa. Tyttöystävä muuttaa työn perässä toiselle puolelle maapalloa. Ravintolan uuden kokin gourmet-ruokalista pelästyttää pois wienenleikkeisiin tottuneet kanta-asiakkaat. Kaiken lisäksi Zinosin selkä menee sijoiltaan tiskikonetta nostaessa.

Akinin aikaisempiin elokuviin, monisäikeisesti kirjoitettuihin draamoihin Suoraan seinään (2004) ja Taivaan reunalla (2007) verrattuna Soul Kitchenin juoni on hyvin löyhä. Ja se vähä, mitä juonesta on jäljellä, etenee verkkaisesti. Mutta ei se mitään. Soul Kitchenin pääpaino onkin henkilöhahmoissa, tiivissä miljöökuvauksessa ja harmaan kauniissa saksalaisessa syksyssä. Meno on holtittoman rempseää, aivan kuin perisaksalainen järjestelmällisyys olisi elokuvan henkilöille täysin tuntematon käsite.

Soul Kitchen tarjoaa piristävän vaihtoehdon Hollywoodin tähtitehtaassa taotuille teennäisille ihmissuhdedraamoille.

Henri Waltter Rehnström

* * * *

Soul Kitchen
Saksa 2009 , Ohjaus: Fatih Akin,
Pääosissa: Adam Bousdoukos,
Moritz Bleibtreu, Udo Kier

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto