Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 
Aviisi 17/2010
kansi

Aviisi on edunvalvojan paras kaveri

Ylioppilaskunnan tarjoamista jäseneduista näkyvin ja konkreettisin lienee ylioppilaslehti. Meillä Tamyssa on Aviisi, josta voimme olla ylpeitä valtakunnallisessa mittakaavassa.

Useammin kuin kerran olen kuullut sen olevan Suomen paras ylioppilaslehti, ja Aviisia tehdään todella paljon pienemmällä budjetilla kuin esimerkiksi Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan Ylioppilaslehteä.


Aviisin tarkoitus ei ole vain viihdyttää lounaan ajan, vaan sillä on tärkeä tehtävä myös edunvalvontasektorien kannalta. Aviisi popularisoi koulutus- ja sosiaalipoliittisia edunvalvonta-asioita, mikä on sanoman perille menemisen kannalta kriittisen tärkeää. Se kertoo asiantuntevasti ja ymmärrettävästi, mistä on kyse.

Esimerkiksi yliopiston rakenneuudistuksesta useimmat lienevät lukeneet Aviisista. Kun lisäkysymyksiä schooleista kysytään, kysyjä viittaa usein Aviisista lukemaansa. Kaikki eivät liity Tamyn tai edes oman ainejärjestönsä sähköpostilistalle, teimmepä niistä miten hyviä tahansa.

Aviisin uutisointi ei ole jargonia ja se on siksi kiinnostavaa. Lisäksi Aviisi voi kysyä yliopistolta tyhmiä ja kiusallisia kysymyksiä, joita Tamyn voisi olla hankalaa ottaa esille. Koska Aviisi tuo asiat laajojen massojen tietoisuuteen, se on välttämätön myös keskustelun synnylle. Keskustelua ja kiinnostusta ei voi syntyä, ellei aihepiiri ole laajasti tiedossa.

Aviisin ansiokas yliopiston rakenneuudistuksen, opintotuen ja esimerkiksi opintopsykologitilanteen käsittely myös legitimoi Tamyn toimintaa. Sen kautta ihmiset ovat tietoisia, mihin jäsenmaksuvaroja käytetään. Vaikka Tamyssa tehtävän työn merkitys ja luonne voivat senkin jälkeen olla hämäriä, Aviisi luo tietoisuutta, joka ei muuten syntyisi.


Tiina Heikkilä,
filosofian yo.

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto