Kulttuuri
31.1.2014

Levyt: Jarkko Martikainen laulaa elämästä

Jarkko Martikainen: Koirien taivas (Sakara Records 2014)

Moni saattaa yhä harmitella Jarkko Martikaisen YUP-yhtyeen päätöstä vetäytyä keikkalavoilta.  Martikainen on kuitenkin viime vuosina osoittanut paikkansa myös pätevänä sooloartistina.

Koirien taivas on Martikaisen aiempia soololevyjä moniulotteisempi ja se tuo esille bändisoittoa akustisen tunnelmoinnin rinnalla. Levyn materiaali on paikoitellen yllättävän popahtavaa, mutta Martikainen tuo kappaleisiin tarttumapintaa kiehtovilla ja hienovaraisilla melodioilla. Paria täyteraitaa lukuun ottamatta materiaali on vahvaa ja tunnelmallista.

Vaikka Martikaisen tekstit vaativat usein keskittymistä, ne palkitsevat kuuntelijansa. Martikainen osoittaakin levyllä olevansa sukupolvensa parhaita sanoittajia käsittelemällä monipuolisia ja vaikeitakin teemoja. Hymyn tuo huulille erityisesti Ei-toivotut laulut -kappale, jossa Martikainen avautuu muusikon työn haasteista pirteän viulunsoiton soidessa taustalla. Mieheltä löytyy huumorintajua.

Tuomas Ahola

Kuuntele

Jarkko Martikainen – Tämä vaikea elämä

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"