Uutiset
15.8.2014

Nirso voi jäädä asunnotta syksyn ruuhkissa

Ilmiö: Nyky-opiskelija vaatii keskustayksiön ja tiskikoneen, mutta vaatimustasoa laskemalla asunto irtoaa helpommin

Aino Heikkonen

Opiskelijoiden asuntomarkkinoilla tavataan entistä useammin uusi opiskelijalaji: kranttu. Kun aiemmin opiskelijalle kelpasi huonompikuntoinenkin asunto, nyt vanhat tapetit eivät käy. Tiskikonekin pitäisi olla, vaikka keittokomero olisi kuinka pieni.

Näin kertoo pitkään opiskelijoiden asuntomarkkinoilla työskennellyt yrittäjä Marita Polvi-Lohikoski OVV Asuntopalveluista Tampereelta.
”10 vuodessa vaatimukset ovat muuttuneet.”

OVV välittää heinä–elokuussa reilut 100 asuntoa, ja iso osa asiakkaista on opiskelijoita. Polvi-Lohikosken mukaan asuntotilanne on tänä vuonna tavanomainen. Erityisesti keskustayksiöistä on pulaa, mutta toisaalta kaksioita on hyvin tarjolla.

Heinä–elokuun vaihteessa Polvi-Lohikoski kertoo pitäneensä asuntonäytön, johon ei saapunut yhtään katsojaa, vaikka kyseessä oli hyväkuntoinen ja uudella keittiöllä varustettu asunto. Sijainti oli laitakaupungilla.

Asunnon kovat sijaintivaatimukset on huomannut myös Pirkan Opiskelija-asuntojen ja Kiinteistö Oy Opintannerin toimitusjohtaja Timo Jokinen.

”’Kaukana opiskelupaikasta’ tuntuu olevan melko yleinen vastaus, vaikka asunnolta olisi vain 15 minuutin bussiyhteys opiskelupaikkaan.”

Toasin asiakaspalvelupäällikkö Pia Ylimäki sanoo, että Toasin tutkimuksissa opiskelijat ovat jo useita vuosia pitäneet sijaintia lähellä opiskelupaikkaa asunnon tärkeimpänä ominaisuutena hinnan lisäksi.

”Tuntuu, että Tampereella kilometrit ovat pidempiä kuin pääkaupunkiseudulla. Kaikki meidänkin asunnot ovat vähintään kymmenen kilometrin säteellä kouluista. Helsinkiläiselle opiskelijalle nämä olisivat kaikki melko lähellä.”

Seuraava sivu


Sivu: 1 2

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"