Tavoitteena luopua sähläämisestä

Sonja Julkunen, teksti

”Ihminen reagoi kaikkeen muttei keskity mihinkään.”

Tämän lausahduksen kuulin yhdessä Tamyn perehdytyksistä ennen joulua. Se jäi pyörimään mieleeni ja on alkanut muodostua yhdeksi oman vuoteni teemoista.
Tavoitteeni on keskittyä täysillä siihen asiaan, mitä juuri sillä hetkellä teen, eikä yrittää tehdä viittä muuta asiaa samaan aikaan.

Muistelen lämmöllä viime vuoden kevättäni, kun minulla todella oli kiire. Jälkikäteen ajateltuna tuntuu, että ainakin neljäsosa kiireestä olikin oikeasti vain kiireen tuntua.

Vaikka Tamyn hallituksessa kiire ei tule ainakaan vähenemään, tavoite on luopua turhasta sähläämisestä ja keskittyä. Kiireen heikentämä keskittymiskyky kannattaa suunnata vain yhteen ja siihen tärkeimpään asiaan.

Yksi ainakin omaa keskittymistäni parantava asia on se, etten yritä pysyä ajan hermoilla ja selata uutisvirtaa viidentoista minuutin välein tai seurata kavereiden monta tuntia kestävää Whatsapp-keskustelua reaaliajassa.
Kavereiden kuulumiset voi lukea ajan kanssa myöhemmin.

Muista suoda itsellesi myös niitä hetkiä, kun sinun ei tarvitse keskittyä eikä reagoida mihinkään. Levättyäsi jaksat taas syventyä uuteen asiaan paremmin.

 

Kirjoittaja on Tamyn hallituksen jäsen.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"