Näin on! Päästäisinkö Frankin taskuuni?

Leena Pihkala, teksti

Köyhyysrajalla elävät opiskelijat eivät halua kurjistella joka asiassa. Edunvalvonnan ohessa onkin tehty paljon yritysyhteistyötä, joka takaa opiskelijahintaiset kaljat ja kampaamokäynnit. Tamylaisille diilit on neuvotellut Opiskelijan Tampere (OT), jolta yritykset saavat vastineeksi näkyvyyttä täsmämarkkinoilla.

Maanlaajuisesti opiskelija-alennuksia järjestävä Frank herättää Tampereella kysymyksiä. Frankin tuotot palautuvat Suomen ylioppilaskuntien liiton kautta opiskelijoille – ja tällä kytköksellä Tamy on jo osa Frankia.

OT on Tamylle tärkeä kumppani, sillä sen hätämajoitus- ja kämppispalvelut pelastavat joka syksy satoja opiskelijoita kodittomuudelta. Etenkin vaihtareiden kannalta nämä palvelut ovat korvaamattomia. Ilman yritysyhteistyöllä tuotettua rahoitusta palveluita ei voida enää rahoittaa.
 
 
On vielä epäselvää, kehittävätkö OT ja Frank yhteistyötä vai jääkö OT:n monopoli isomman toimijan jalkoihin. Linjanveto ei tule olemaan yrityksille tai edarille helppoa.

Monelle opiskelijalle kilpailu on yhdentekevää, kunhan rahaa säästyy. Yksi asia on kuitenkin selvä: riittävä toimeentulo vähentäisi tarjouksien tarvetta.

Kirjoittaja on Tamyn hallituksen jäsen.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"