Tampere 3
12.4.2016

Järjestöt ja Tampere 3

Tuomas Himmanen, teksti

Paljon puhutaan Tampere 3:sta ja sen vaikutuksista korkeakoulujen opetukseen ja hallintoon. Keskustelut ja suunnitelmat on näistä jo aloitettu, ja ne ovat osittain jo pitkälle edenneitäkin.

Järjestövastaavana kiinnitän katseeni ylioppilaskuntien ainejärjestöihin, harrastejärjestöihin ja kiltoihin.
Viime aikoina olen paljon miettinyt oman ylioppilaskuntamme järjestöjen tulevaisuutta uudessa yliopistossa ja uudessa ylioppilaskunnassa: mikä on Tamyn järjestöjen asema tulevaisuudessa?

Yksi merkittävä ero ylioppilaskuntiemme välillä on niiden tapa käsitellä järjestöjään: Tamyssa esimerkiksi ainejärjestöksi voi ilmoittautua lähes mikä tahansa alakohtainen ryhmittymä, jota ei aikaisemmin ole ollut.

Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnassa taas edustajisto päättää kilta- ja ainekerhoasemasta. Selväähän on, että yhteiset pelisäännöt tulee olla, mutta millä säännöillä mennään?

Myöskin järjestöjen voimasuhteet ja valta-asemat ovat mielenkiintoinen aihe, sillä Tamyn alla toimivia ainejärjestöjä on kiltoja enemmän, mutta ne ovat myös pienempiä.

Vastakkainasetteluun ei kuitenkaan ole tarvetta ryhtyä, sillä kuten koko projektissa, myös tässäkin vaaditaan malttia ja laadukasta keskustelua ylioppilaskuntien välille.

Pidetään siis mieli avoimena!

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"