Menot
28.4.2016

Pieni opas vappuviikon rientoihin

Tamyn arkisto

Nyt eletään jo vappuviikon puoliväliä, joten vappuohjelma kannattaa suunnitella viimeistään nyt. Ohjelmaa siman maistelun ja piknikkien ohella riittää koko viikonlopulle. Aviisi keräsi kiinnostavimmat vappuviikonlopun hulinat yhteen.

Jenna Keto-Tokoi

Torstai 28.4.

Särkän Märkä

Perinteinen Särkänniemen opiskelijatapahtuma kerää opiskelijoita eri puolelta Suomea. Särkänniemi on auki lipullisille klo 16–22 välisenä aikana, minkä jälkeen lipulla voi jatkaa keskustaan katsomaan valitsemaansa esiintyjää. Tänä vuonna esiintyjinä ovat Kuningaspähkinä & Setä Tamu, Kasmir, Spekti ja Reino Nordin.

Lisätietoja lipuista ja esiintyjistä täältä.

Tapparan kultajuhlat

Jos sydämesi sykkii Tapparalle, lähde mukaan, kun tamperelainen jääkiekkokansa juhlii Tapparan jääkiekkomestaruutta 13 vuoden tauon jälkeen. Tapahtumasta voi hakea potkua vappujuhlintaan, vaikka jääkiekko ei kiinnostaisikaan. Juhlat alkavat kello 18 keskustorilla. Juhlat aiheuttavat muutoksia bussilinjoihin, sillä osa keskustan kaduista suljetaan liikenteeltä kello 17.00. Lavalle nousevat Tapparan joukkueen lisäksi muun muassa Pate Mustajärvi ja Costello Hautamäki Popedasta. Tampereen kaupunki odottaa keskustaan jopa 10 000 henkilöä.

 

Perjantai 29.4.

Monologimaraton

Perjantaina voi valmistautua vappuaattoon esimerkiksi tutustumalla Nätyn opiskelijoiden monologitaitoihin. Monologimaraton – Likaisen tusinan taidonnäyte Yliopiston Teatterimontussa klo 18.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Lauantai 30.4. Vappuaatto

Näillä näkymin sää on varsin lämmin, joten vappuaatosta voi nauttia kaikin siemauksin ulkoilmassa. Vappu näkyy piknikkeinä ympäri kaupunkia, mutta lisäksi kannattaa käydä katsomassa ainakin seuraavat tapahtumat. Aattona Alkot ja ruokakaupat ovat normaalisti auki.

 

Minna Canthin patsaan kukitus 

Vappu saa virallisesti alkaa, kun Tamy kukittaa Minna Canthin patsaan tasa-arvon hengessä Hämeenpuistossa klo 12. Tämän jälkeen ylioppilaslakkia saa kantaa ylpeänä vapun loppuun saakka.

Wappufest 

Vapun suuri opiskelijajuhla järjestetään Laikunlavalla kello 13–18. Lavalla nähdään Boomin oma bändi Da BOB, tanssiryhmä UtaDance, Horse Attack Sqwad sekä Ruudolf & Karri Koira.

Wappufesteillä on myös muuta ohjelmaa ja tekemistä. Wappufestiä varten Opiskelijan Tampere, Tamko, Tamy, TTYY ja Pirkanmaan lukiolaiset ovat yhdistäneet voimansa, joten tapahtuma on näkemisen arvoinen.

Lisätietoja tapahtumasta täältä.

Suomen neidon lakitus

Teekkarit lakittavat Hämeensillalla Suomen neidon puolenyön aikaan. Jos olet vielä kaupungilla, suuntaa katsomaan teekkarijuhlallisuuksia.

 

Sunnuntai 1.5. Vappupäivä

Vappumarssi ja vappujuhla

Vappumarssi järjestäytyy Pinninkadun ja Itsenäisyydenkadun kulmassa klo 11 alkaen. Kulkue liikkuu Hämeenkadulle ja sieltä Keskustorin Jugendtorille, missä vietetään klo 12 vappujuhlaa.

Puhujina ovat tänä vuonna muun muassa Minna Minkkinen (valtuutettu, Vas.), Ilmari Nurminen (kansanedustaja SDP) ja Matti Huutola (SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja). Torilla on myös musiikkia, josta vastaa Tampereen työväenyhdistyksen soittokunta ja Paleface.

Teekkarikaste

Vappupäivänä teekkarikasteita voi seurata klo 13 lähtien Tammerkosken rannasta. Teekkarifuksit kastetaan kahdella korilla perinteisin menoin Tammerkosken veteen. Parhaat näkymät tapahtumaan ovat Koskipuistossa, mutta paikalle kannattaa suunnata ajoissa, jos tahtoo mahtua puistoon tai edes lähimaastoon.

 

 

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"