Ylioppilaskunta
13.12.2016

Mielipiteellä on vaikutusta, kun se tuodaan esiin

Mikael Malkamäki, teksti

Vuoden viimeisen kuukauden aikana ihmisillä on perinteisesti tapana pysähtyä pohtimaan, miten kulunut vuosi on sujunut ja mitä seuraavana vuonna voisi tehdä paremmin.

Ylioppilaskuntien tapauksessa itsearviointi on kuitenkin haastavaa. Lakisääteiset tehtävät kun voi hoitaa usealla eri tavalla, eikä toiminnan vaikuttavuuden arviointi julkisoikeudellisissa yhteisöissä, kontekstista riippumatta, ole tutkitusti kovinkaan yksiselitteistä.

”Lakisääteiset tehtävät voi hoitaa usealla eri tavalla, eikä toiminnan vaikuttavuuden arviointi julkisoikeudellisissa yhteisöissä ole tutkitusti kovinkaan yksiselitteistä.”

Erityisen haastavaa arviointi on aikana, jolloin ympäristö niin opiskelijoita koskevissa päätöksissä kuin yliopistoissakin tuntuu olevan myllerryksessä. Juuri silloin arviointia toki myös kipeimmin tarvitaan.

Vuodenvaihteen lähestyessä haluankin haastaa koko opiskelijayhteisömme itsetutkiskelun ohella jo nyt miettimään konkreettisia asioita, jotka yliopistossamme tai ylioppilaskunnassamme voitaisiin tehdä nykyistä paremmin. Mielipiteellä kun usein on eniten vaikutusta esille tuotuna.

Varmaa keinoa ylioppilaskunnan edunvalvonnan ja palveluiden täydellisen objektiiviseen arviointiin tuskin on. Lähimmäs uskoakseni pääsee organisaation itsekritiikin ohella koko jäsenistön kattava jäsenkysely. Tällainen on Tamyssa päätetty toteuttaa ensi vuonna.

 

Kirjoittaja on Tamyn väistyvä puheenjohtaja.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"