Uutiset
12.10.2017

Lopu jo, 2010-luku – Uusi Tuntematon sotilas tuo lisättyä todellisuutta maitotölkkeihin

Tuija siltamäki, teksti

 

KUTEN AVIISIN valistunut lukija on varmasti huomannut, on suomalaisen kansallisen itsetunnon tukevimmasta symbolista, Tuntemattomasta sotilaasta, valmisteilla uusi elokuvaversio.

Sen ohjaa Aku Louhimies ja sitä on markkinoitu vessaharjoilla ja monitoimimopeilla. Mainonta herätti tuoreeltaan ”närää” ja huvitusta: jotkut pitivät Tuntematonta sotilasta liian arvokkaana teoksena siihen, että sen nimellä voisi rapsutella kakkaa irti vessanpöntöstä, toisten mielestä kampanja oli vain huvittava osoitus jopa taiteen läpikotaisesta kaupallistumisesta.

Elokuvan markkinointitiimissä on ilmeisesti lyöty isompi ja virtuaalisempi vaihde silmään, sillä: Tuntematon sotilas -elokuva tuo lisätyn todellisuuden avulla elokuvan sisältöjä Valion maitotölkkeihin. (Tiedote 5.10.2017)

 

LOKAKUUSTA ALKAEN suomalaiskoteihin saapuu siis lisää esineitä, joita voi tarkastella älypuhelimeen ladattavan ”äpsin” avulla.

”Lisätyn todellisuuden hyödyntäminen on Tuntemattoman markkinoinnissa hyvin luonnollista, sillä meillä on paljon sisältöä, joka sopii myös tällä tavalla esittelemään tätä ainutlaatuista elokuvaa”, kommentoi luova johtaja Eka Ruola.

Sanattomaksihan tämä vetää.

Enää ihmetyttää kaksi asiaa:

1) Kummat pääsevät tulevassa julkisuusmyllyssä niskan päälle: ne, joiden mielestä ”äpsikamppis” on siistein juttu ikinä, vai ne, joiden mielestä älypuhelimet häpäisevät Väinö Linnan henkisen perinnön?

2) Ja ennen kaikkea: milloin 2010-luku oikein loppuu?

 

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"