Kulttuuri
14.11.2017

Aviisi suosittelee! – Sarjamurhaaja-noiria, rikollisia riimejä ja osuva kirja ilmastonmuutoksesta

Aviisi, teksti

Aviisin toimitus vinkkaa palstalla kuukauden kiehtovimmat kulttuuritärpit.

 

Sonya Lindforsin Noble Savage -tanssiteos käsittelee muun muassa Pocahontaksen avulla valtaa, rasismia ja normeja. Vaikeasti pureskeltava mutta helposti lähestyttävä teos aukeaa, vaikkei tietäisi taidehistoriasta tai hip hopista mitään. Teos on katsottavissa Yle Areenasta.

 

Ossi Nymanin Röyhkeys elvyttää työläisromaania normalisoituneen pitkäaikaistyöttömyyden aikaan. Romaani ei moralisoi tai sosiaalipornahda, mutta se kritisoi osuvasti yhteiskuntaa, joka tuottaa turhalla työllä muoviroskaa.

 

Netflixin Mindhunter on modernia noiria, jossa kaksi FBI:n työntekijää alkaa haastatella tutkimusmielessä sarjamurhaajia. Sukupuolittunutta väkivaltaa kompensoidaan älykkäillä ja kiinnostavilla naishahmoilla, joilla on täysi työ toppuutella tunnepohjalta toimivia lainvalvojia.

 

Karismaattinen suomirokkari Litku Klemetti ja rehellinen indiepumppu Itä-Hollolan Installaatio villitsevät juhlakansaa yhteiskeikallaan Olympiassa 17.11.

 

Vuoden parhaana tietokirjana Kanava-palkittu Hyvän sään aikana on kattava ja laadukkaasti toimitettu kokonaisuus ilmastonmuutoksesta, joka sekä lisää että lievittää ilmastonmuutoksen aiheuttamaa ahdistusta.

 

TAMPERELAINEN OPISKELIJATEATTERI Nääspeksi ottaa tänä vuonna katsojat mukaan matkalle kieltolain aikaiseen Suomeen. Rikollisia Riimejä – Vaientakaa runopoika Olkiluoto -rainan ensi-ilta on Tampere-talolla 14.11.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"