Arvokas: Ylioppilaskuntien katsastus

JARI-PEKKA KANNIAINEN, teksti

 

ALOITIN SYYSKUUSSA valtavan urakan. Minut valittiin valmistelemaan Suomen toiseksi suurimman ylioppilaskunnan syntyä vuodelle 2019. Olen valmis työhön, mutta edelleen jännittää!

Syksyn tärkein työ on tehty hyvässä yhteistyössä TTYY:n ja Tamyn toimistoilla työskentelevien kanssa. Ylioppilaskuntien arkea jaetaan usein eri sektoreihin, jotka keskittyvät esimerkiksi sosiaalipoliittisiin tai kansainvälisiin asioihin. Näitä sektoreita katsastettiin pitkin syksyä tapaamisissa, joista kirjoitin pitkät pätkät muistiinpanoja ja yhteenvetoja. Osat ja toiminnot katsastettiin sekä pohdittiin, mikä toimii hyvin, ja mitkä ovat isoimmat erot. Myös johtamista ja taloutta tarkasteltiin sekä sitä, miltä ylioppilaskunnat näyttävät ulospäin. Tähän mennessä olen saanut hyvän tilannekuvan.

Kysymyksiä toki riittää mutta koko ajan enemmän myös vastauksia. Syksyllä valitut edustajistot valitsivat vuodeksi 2018 ylioppilaskuntien toimistojen arkeen hallituslaiset. Seuraava iso tehtäväni on opastaa uudet ihmiset organisaatioiden katsastusraporttiin.

 

Kirjoittaja on ylioppilaskuntien yhdistymiskoordinaattori.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"