Näin on: Pari viime vuotta palindromeina

Mikko Lampo, teksti

YLIOPPILASKUNNAN toiminnassa ehtii kahdessa vuodessa nähdä kosolti toistuvia edunvalvontakysymyksiä, joissa saamme olla tarkkana. Toimijat vaihtuvat, rattaat pyörivät, järjestömuisti voi olla lyhyt. Tarjoan siksi tamperelaiseen alivaltiosihteerimäiseen tyyliin huomioitani ja muistettavaa palindromien kautta.

”Sotee tuska, maksut eetos.” YTHS:n asema on sote-uudistuksen myllerryksessä pysynyt tasaisella lämmöllä kuumottamassa ylioppilasliikettä. Samalla avaukset lukukausimaksujen asettamisesta suomalaisille opiskelijoille nousevat aika ajoin esiin ratkaisuna yliopistojen rahoitusongelmiin. Muistetaan että terveys ja toimeentulo kulkevat käsi kädessä.

”No onko kopo pop? -Ok ok, no on!” Kopo eli koulutuspolitiikka on jatkuvasti pinnalla, oli kyseessä sitten tamperelaisten korkeakoulujen fuusio tai #koulutuslupaus. Muistetaan kysyä mistä on tultu ja mihin ollaan menossa.

”Tees rakenteet, ne karseet.” Opetus- ja tutkimussisältöjä ja muuta jännää uutta ei luoda ilman rakenteita. Rakenteet määrittävät myös sen, missä opiskelijat voivat omiin asioihinsa vaikuttaa. Muistetaan miettiä, miten kokonaisuus toimisi parhaiten ja kaikki yliopistolaiset huomioiden.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"