Kulttuuri
11.1.2018

Suosittelemme! Ota haltuun nämä kulttuurin helmet

”MIELISAIRAALA EI juuri eroa eduskunnasta”, sanoo psykiatri, aktivisti ja poliitikko Ilkka Taipale. Mielisairaalassa, lääkärin muistelmat -teos on inhimillinen kannanotto psyykkisesti sairaiden ja heikko-osaisten yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi.

 

NÖRTTI: DRAGON SLAYER 666 on parasta kotimaista viihdettä, mitä Yle viime syksynä tarjosi. Sopii kaikille, joiden äidit ovat piilotelleet modeemeja, ja jotka on frägitelly menee servuilla. Pääosassa Nätyn opiskelija!

 

SUURJULKAISU Aviisistakin tutun Emmi Niemisen ja muun muassa Long Play -verkkojulkaisusta tunnetun Johanna Vehkoon journalistiseen sarjakuvaan, Vihan ja inhon internetiin, koostetut kommentit ovat tuttuja ehkä sinunkin näytöltäsi. Ratkaisukeskeinen kirja käy parhaimmillaan vertaistuesta.

 

 

RÄPPÄRI HAAMUN levy Aika rakastaa lapsiaan on älykäs teos, joka käsittelee teemaansa, aikaa, moniulotteisesti mutta eheästi. Avauskappale Taiteilijan laulu lunastaa paikkansa albumin ensimmäisenä raitana.

 

AMOCIN Kaccâm on ensimmäinen inarinsaamenkielinen raplevy täytti vuosikymmenen. Juhlakiertuetta ei ole näkynyt, mutta uhanalainen, noin 400 puhujan kieli sopii yhä erinomaisesti uhkaavaan jenkkiräppiin.

 

JAAKKO YLI-JUONIKKAAN Jatkosota-extra on kiinnostava ja hämmentävä absurdi poliittinen satiiri, joka käsittelee salaliittoja, kansallismielisyyttä ja… jotain. Omituinen järkäle nousi heti kulttuuripiirien suosioon – ja erikoista kyllä myös Finlandia-ehdokkaaksi.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"