Kulttuuri
2.2.2018

Suosittelemme! – Taidenäyttelyitä ja vastinetta verorahoille

Vapriikissa, tuossa Tampereen ja Suomen ja maailman parhaassa vuosisadan museossa, on huhtikuun alkupuolelle asti esillä Kadonneet kaunottaret -näyttely, joka resonoi ”ihan jännästi” Tampereen nykyisen rakennusbuumin kanssa.

 

Viimein Netflixissä: Pokémonin ensimmäinen kausi suomeksi dubattuna. Rakettiryhmä, vasamat, taivaat, kyllä te tiedätte.

 

Tampereen teattereissa käsitellään tänä vuonna sisällissotaa monesta eri näkökulmasta, mutta ainakin Tampereen Työväen Teatterin upea ja massiivinen musikaali Tytöt 1918 kannattaa käydä katsomassa.

 

Ateneumissa on näytillä yli 300 Magnus, Wilhelm ja Ferdinand von Wrightin teosta. Näyttely pyrkii nostamaan esiin uusia näkökulmia von Wrightin veljeksiin ja pohtii heidän taide-, kulttuuri- ja tiedehistoriallista merkitystään.

 

Yle Areena on jälleen osoittanut olevansa sinun verorahojesi arvoinen. Areenassa on loppuvuoden katsottavana 17 Aki Kaurismäen elokuvaa Le Havresta Calamari Unioniin. Suosittelemme kyytipojaksi taskulämmintä keskikaljaa.

 

Indonesialainen maaginen realismi saattaa kuulostaa undergroundeimmalta asialta ikinä, mutta Kurniawanista leivotaan nyt maailmankirjallisuuden uutta tähteä – viisitoista vuotta Kauneus on kirous -romaanin ilmestymisen jälkeen.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"