TAMYPÄIVÄKIRJAT: Tampereella luodaan uutta opiskelijakulttuuria

JOHANNA HOVILAINEN

 

VAIKKA YLIOPPILASKUNNAT yhdistyvät vasta vuonna 2019, lyövät Tamy ja TTYY hynttyitä yhteen yhteisten tapahtumien muodossa jo tänä vuonna.
Yhteisponnistuksin järjestetyt tapahtumat luovat pohjaa yhteishengen muodostumiselle ja hälventävät ennakkoluuloja. Tavoitteena onkin siirtyä me ja ne -ajattelusta yhteisölliseen, kampusrajat ylittävään opiskelijakulttuuriin.

Ylioppilaskunnat järjestävät tänä vuonna kaksi yhteistä tapahtumaa.

Tammikuinen Järjestöstartti avasi pelin kokoamalla yli 400 järjestötoimijaa kouluttautumaan yhdessä ja tutustumaan toisiinsa ylioppilaskunta- ja sektorirajojen yli.
Toinen yhteistapahtuma on alkusyksyyn sijoittuva massiivinen fukseille suunnattu rastisuunnistus.

 

MYÖS VAPPUNA tarjoutuu mahdollisuus hulinoida T3-hengessä, mutta tuolloin pallo on opiskelijoilla. Tamy ja TTYY kokoavat keväällä piirissään toimivien järjestöjen ja kerhojen kaikille korkeakouluopiskelijoille avoimet (toivottavasti runsaslukuiset) vapputapahtumat yhteiseen tapahtumakalenteriin.

Ylioppilaskuntien, järjestöjen ja kerhojen järjestämät yhteistapahtumat ovat avainasemassa ylioppilaskuntien aidossa yhdistymisessä. Nyt ei ole kyse juhlapuheista tai byrokratiasta, vaan käytännön kädenojennuksista kanssaopiskelijalle.

Sinä, tapahtumiin osallistuva tai niitä järjestävä opiskelija, olet palanen uuden opiskelijakulttuurin palapelissä. Millaista opiskelijakulttuuria sinä haluat olla luomassa Tampereelle?

 

Kirjoittaja on Tamyn yhteisöasiantuntija. 

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"