Uutiset
22.3.2018

Karhuaako Kela opintotukiasi? Ei hätää, tänään ehtii vielä valittaa!

Aktuaalista kuvamateriaalia Kelan perintätoimistosta.

TUIJA SILTAMÄKI, teksti
123rf, kuva

 

34 800 OPISKELIJAA sai tänä vuonna niin sanotun Kelan ystävänpäiväyllätyksen eli päätösehdotuksen opintotuen takaisinperinnästä.

Vaikka olisit saanut Kelalta nelinumeroisen karhukirjeen, ei kannata välttämättä vielä hätääntyä. Kyseessä on nimenomaan päätösehdotus, ei määräys.

Päätösehdotusten uudelleenkäsittelemistä voi pyytää vielä tänään 22.3.2018.

 

UUDELLEEN KÄSITTELYÄ kannattaa ainakin pyytää, koska Kelalla ei ole tietoa siitä, milloin rahat on tienattu. Jos vuositulorajan ylittävät tulot on hankittu esimerkiksi valmistumisen jälkeen, voi maksettava summa pienentyä merkittävästi tai haihtua jopa kokonaan.

Vapaamuotoisen uudelleenkäsittelypyynnön voi tehdä Kelan asiointipalvelussa viestit-toiminnolla osoitteessa kela.fi/asiointi. Viestin aiheeksi on valittava Opiskelijan tuet ja Opintotuen tulovalvonta.

Jos uudelleenkäsittelypyyntöä ei tee, on summa maksettava Kelalle viimeistään 16.4.2018. Takaisinmaksusuunnitelmista voi tarvittaessa neuvotella Kelan perintäkeskuksen kanssa. Koko summaa ei ole pakko maksaa kerralla.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"