Uutiset
14.3.2018

Mitä vittua? Miksi Tammelassa pitää olla tuhat K-kauppaa?

PETRA VIITANEN, teksti ja kuva

 

KESKUSTAN ALUEELLA on useita K-Marketeja, mutta erityisesti Tammelan alue saattaa herättää ohikävelijöissä ihmetystä. Noin kolmensadan metrin säteellä toisistaan on neljä K-Marketia: Mestari, Vellamonkatu, Kattimatti ja Kullervonkatu. Lisäksi alle kilometrin päässä ovat Tullintorin ja Asematunnelin K-Marketit. Eikö vähempikin riittäisi?

 

Keskon Pirkanmaan aluejohtaja Jari Alanen, miksi Tammelassa on niin monta K-Marketia?

Kesko osti Suomen Lähikaupan vuonna 2016, ja Siwat ja Valintatalot muuttuivat K-Marketeiksi. Tammelassa Siwoja oli kaksi, jotka muuttuivat kaupan myötä.

 

Onko kaupoissa jonkinlaisia eroavaisuuksia?

Pikku hiljaa, kunhan saadaan viimeiseenkin kauppias. Kaikki kaupat ovat kauppiasvetoisia, ja kauppiaat alkavat rakentaa valikoimaa oman asiakaskuntansa mukaisesti. Vaikka kaupat ovat lähekkäin, on kaikissa pikkusen erilainen asiakaskunta. Lisäksi niissä on tarjolla erilaisia palveluita, kuten Posti ja Matkahuolto. Ja onhan erään marketin yhteydessä myös Alko.

 

Onko kauppojen suhteen mitään suunnitelmia?

Kyllä ne ainakin toistaiseksi pysyvät siellä palvelemassa asiakkaita.

 

Eikö olisi parempi, jos kauppoja olisi ympäri kaupunkia sen sijaan, että ne keskittyisivät yhdelle alueelle?

No joo, toki. Mutta tuolle ei tietyllä tavalla voinut mitään. Kun Kesko osti Suomen Lähikaupan, siirtyivät Siwat kaupan mukana. Mutta se sopii meille hyvin, sillä kauppa käy niissä. Keskustaankin tuli muutamia uusia marketeja tässä yhteydessä.

 

Aiotaanko Tampereen keskustaan tehdä yksi iso K-Market?

No siellähän on aika iso supermarket, ja nyt tulee Ratinaan toinen. Keskusta-alueella tehdään kovasti töitä, että saadaan jopa lisää kauppoja, jotka olisivat lähipalveluihin keskittyneitä.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"