Kulttuuri
9.3.2018

Suosittelemme! – Huonekasveja ja eristäytymisräppiä

Kuinka paljon pitää kastella? Mistä tietää, onko kasvi kuollut, vai palaako se vielä elävien kirjoihin? Tyhmiin kysymyksiin vastaa juuri suomennettu Huonekasvien henkiinjäämisopas. Toistaitoisille kotipuutarhureille suunnattu opas saattaa johtaa uusien viherkasvien hankkimiseen.

 

Ylioppilasteatterin puolidokumentaarinen näytelmä Kiitos kaloista kertoo Särkänniemen delfiinien tarinan. Vaikka delfiinit ovat olleet jo vuosia Kreikassa, ne puhututtavat edelleen. Onneksi tällä kertaa asialle voi jo nauraa.

 

Tapa poika on Pyhimyksen uusi ajankuvalevy, jolla some on uskonto, lähisuhdeväkivalta vie kissojen kautta afrikkalaiseen diktaattoriin ja kertosäkeessä on Ari Koivusen sijaan Tiisu. Kiitämme myös sähkökitaran elvytystyöstä.

 

Gasellit-yhtyeestäkin tutun DJ Ibusalin Yksin kotona 17 -albumilla vilkuillaan kerrostaloyksiön ikkunasta ulkomaailmaan ja todetaan kaiken olevan “pilalla”. Vahvatunnelmainen eristäytymisräppi on lakonista ja apeaa, mutta apatiaa taitetaan kevyellä huumorilla.

 

Yle Areenassa on maalikuun puoliväliin asti katsottavissa ”sosiaalipoliittinen trilleri” Armoton kujanjuoksu. Sisältää erinomaista moniongelmaisuuden kuvausta. Enemmistö näyttelijöistä on amatöörejä.

 

Antti Hurskaisen esseeteos Suru ei toimi kääntää katseen punavihreästä kuplasta kohti Bull Mentulaa ja keskiolutta. Hyvä esseekirja kysyy, mitä täällä oikein tapahtuu. Vastaus voi olla väärä, mutta silti hyvä. Essee – totuuden jälkeinen aika korkeakoulutetuille.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"