Kulttuuri
12.4.2018

Aviisi suosittelee: Porvarien podcasteja, mykkäelokuvafestareita ja ehkä hyvää suomalaista poliisisarjaa

HUOMIO! Suomessa on tehty aika hyvä poliisisarja. Sen nimi on Karppi, ja sen 12 osaa ovat katsottavissa Yle Areenasta. Siinä on vähän liikaa kaikkea, mutta ohjaus, näytteleminen ja meininki ovat kohdallaan.

 

 

KONE-SUOMI on tuhti ja kaunis tietopaketti suomalaisen ”elektronimusiikin emotionaalisesta historiasta”. Kalle Kinnusen toimittaman jättiläisen kertojina on kymmeniä konemusiikin harrastajia, vaikuttajia ja ”bailaajia”.

 

 

TURUN TRAP-TÄHTI Tippa-T jätti jutut pimpin paukuttamisesta ja laulaa nyt sydänsuruista nimellä TIPPA. Salaisuus on rehellinen popballadi rämisevällä rippileirikitarasäestyksellä.

 

 

JOS ET OLE vielä kuunnellut Vestan mainiota Lohtulauseita-albumia, nyt on korkea aika tehdä niin.

 

JA RUUSUJEN Glitchit-biisi on tosi hyvä.

 

Mykkäelokuva The Docks of New York (1928) esitetään Loud Silents -festivaaleilla sunnuntaina 20 sähkökitaran säestämänä.

 

ELOKUVAFESTIVAALI Loud Silents Festival tapahtuu Tampereella 27.–29.4. Tarjolla on seitsemän mykkäelokuvaa Koyaanisqatsista ranskalaiseen pornoon, joita säestävät livenä esimerkiksi Maajo ja Draama-Helmi.

 

 

ELINKIENOELÄMÄN VALTUUSKUNNAN huolellisesti toimitetuissa podcasteissa EVA:n johtaja Matti Apunen ja ETLA:n tutkimusjohtaja Mika Maliranta keskustelevat ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä, kuten korkeakoulutuksesta, kehitysavusta – ja tietenkin markkinataloudesta.

 

#METOO-LIIKKEEN ja muun feministisen keskustelun värittämän kevään teemaluettavaksi sopivat suomalaisen tasa-arvokeskustelun merkkipaalut, kuten Minna Canthin Työmiehen vaimo (1885), Maria Jotunin Huojuva talo (1963) ja Märta Tikkasen Miestä ei voi raiskata (1975).

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"