NÄIN ON: Tämä yhteisö kaipaa asennemuutosta

ALIISA TOIVANEN

 

OLEN TAVANNUT opiskeluaikanani satoja kansainvälisiä opiskelijoita. Kaikki heistä ovat olleet kiinnostuneita tutustumaan paikallisiin ihmisiin. Moni Tampereelle tullut joutuu kuitenkin pettymään, kun suomalaisesta on hankala saada ystävää. Monet ajautuvat kansainvälisten opiskelijoiden poteroihin, ja kontakti paikallisiin jää vähäiseksi.

Moni järjestö kääntää nykyään tapahtumakuvaukset sujuvasti englanniksi, ja se on mahtavaa. Silti moni kansainvälinen opiskelija tuntee edelleen olevansa taakka, joka tuottaa vain ylimääräistä vaivaa. On surullista, ettei tunne ole täysin väärä. Monen mielestä tapahtumien kaksikielistäminen on vaivalloista, ja ulkomaalaiset ovat vain ärsyttäviä kirjastossa meluajia.

 

KOKO YLIOPISTOYHTEISÖ kaipaa rajua asennemuutosta. Eri kulttuurit eivät ole rasite vaan mahdollisuus oppia. Kansainvälinen ystäväverkosto voi myös tuoda suunnattomasti iloa. Vastuu kansainvälisten opiskelijoiden integroitumisesta ei ole vain järjestöaktiiveilla. Kansainvälinen opiskelija haluaa olla osa yhteisöä, ja kuka tahansa meistä voi vaikuttaa siihen, kuinka tervetulleeksi hän tuntee itsensä tapahtumissa ja järjestöjen tiloissa.

Tervehtimällä, kysymällä ja kuuntelemalla pääsee jo pitkälle.

 

Kirjoittaja on Tamyn hallituksen jäsen

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"