Tampere 3
23.4.2018

Tampere 3:n rehtoriksi valittiin Luonnonvarakeskuksen pääjohtaja Mari Walls

Mari Walls Helsingissä 13.9.2017

TUIJA SILTAMÄKI, teksti

 

TAMPEREEN YLIOPISTON rehtoriksi on valittu Luonnonvarakeskuksen pääjohtaja, FT Mari Walls. Walls aloittaa tehtävissään 13. elokuuta.

Uuden yliopiston toiminnan käynnistymiseen asti Walls toimii Tampereen korkeakoulusäätiön toimitusjohtajana.

 

WALLS ON professori ja filosofian tohtori. Hän työskentelee tällä hetkellä Luonnonvarakeskuksen ensimmäisenä pääjohtajana. Luonnonvarakeskus on Suomen toiseksi suurin tutkimuslaitos. Walls on työskennellyt myös Suomen ympäristökeskuksessa Merikeskuksen johtajana, Turun yliopistossa biodiversiteettitutkimuksen ja ympäristötieteen professorina sekä Suomen Akatemian tutkimusohjelmajohtajana.

Tiedotteen mukaan rehtorin tehtävänä on ”johtaa korkeakouluyhteisön rakentamista, edistää tutkimuksen kärkialojen yhteistyötä ja uudenlaisten joustavien opintopolkujen rakentamista yliopiston ja ammattikorkeakoulun välillä sekä luoda monipuolinen verkosto opetuksen, tutkimuksen, yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja varainhankinnan tueksi”.

 

REHTORIKSI VALITTAVALTA edellytettiin kokemusta merkittävän kansainvälisesti verkottuneen yhteisön johtajuudesta sekä akateemista uskottavuutta. Lisäksi edellytettiin monialaisuutta, henkilökohtaisia verkostoja, kansainvälisyyttä ja visiota oppimisesta ja opettamisesta. Hallitus ja valinta- ja haastatteluryhmä olivat Marja Makarowin mukaan valinnasta yksimielisiä.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"