Tamypäiväkirjat: This is fine, ajatteli koira liekkimeren keskellä

SANNI LEHTINEN, teksti

 

TIEDÄTTE VARMASTI kuvan, jossa koira istuu liekkien keskellä ja toteaa “This is fine”. Se on työkoneeni taustakuva.

Yhdistymisvuosi on kuluneiden neljän kuukauden aikana osoittautunut vielä tuplasti kiireisemmäksi kuin tammikuussa osasin odottaa. Asioita tipahtelee työpöydälle naurettavilla varoitusajoilla, maailma pitäisi tehdä valmiiksi ja pakettiautokin viedä taas huoltoon. Linjapaperista ei ole Hervannassa kuultukaan, eikä teekkarikulttuurin ydin ole tamylaisille vieläkään avautunut.

Uudesta ylioppilaskunnasta halutaan tehdä paras mahdollinen, mutta vanhat organisaatiot ovat kovin rakkaita. Yhtäkään muutosvaihetta ei viedä kasvukivuitta läpi. Tärkeää on kuitenkin se, että asioista keskustellaan, jotta lopputulos olisi aidosti enemmän kuin osiensa summa. Loppujen lopuksi olemme kaikki kuitenkin tamperelaisia yliopisto-opiskelijoita, emmekä itse asiassa ihan kauhean erilaisia.

 

YMMÄRRETTÄVÄSTI KUVA koirasta tulipalon keskellä kuvaa monille ahdistusta ja kaaosta, mutta minulle se on parempi motivaattori kuin yksikään lässynlää-lauseilla kirjailtu huoneentaulu. Minulle se tarkoittaa sitä, että jopa kuvan katastrofaalisessa tilanteessa voi olla sitä mieltä, että asiat järjestyvät. Kysymyksiin löytyy vastauksia ja ongelmiin ratkaisuja.

Todellisuudessa kumpikaan ylioppilaskunta ei ole tuhoutumassa, joten tästäkin selvitään ja vielä hyvin arvosanoin.

This will be fine, koska sen eteen tehdään töitä.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"