Kulttuuri
13.9.2018

Aviisi suosittelee: Japanilaista realityä ja taidenäyttelyssä jonottamista

Netflixin Terrace House on japanilainen realitysarja, jossa yhdessä asuvat nuoret deittailevat ja tavoittelevat unelmiaan. Koomikkovetoinen kommentaattoriraati ruotii mehukkaimmat yksityiskohdat.

Crazy Ex-Girlfriend on musikaalikomediasarja, joka käsittelee muun muassa naisten seksuaalisuutta, mielenterveyttä ja vanhemmuutta. Moniulotteisia hahmoja ja hyviä musiikkiparodioita.

Jos pidät jonottamisesta, suuntaa Amos Rexiin Helsinkiin. Monialaisen taiteilijakollektiivin näyttely on interaktiivinen ja ihastuttava ja karistaa museokäynnin konventiot: saa koskea, leikkiä, hihkua ja maata lattialla.

Ja sanomattakin liene selvää, että Aviisi kannustaa voimakkaasti äänestämään edarivaaleissa.

 

Mark Mansonin ”nurinkurinen” elämäntaito-opas kertoo, ettei kukaan ole erityinen. Yhdysvalloissa teos oli vuoden 2017 myydyin tietokirja. Suomeksi se on hieman kankea, eikä ideakaan tunnu enää järin raikkaalta. Sopii silti terapiaksi Coelho-vihaajille.

Professori André Spicer on kirjoittanut hyvän ja terapeuttisen kirjan Business Bullshit, joka kertoo otsikkonsa mukaisesti siitä, miten työelämä on pilalla, pelkkää paskaa tilalla. Niin&näin julkaisi kirjasta juuri suomennoksen.

Ruusut-yhtyeen debyyttialbumi on todella hyvä, ja kuulitte sen ensimmäisenä täältä.

Spike Leen ohjaama ja Jasper ”Saku Salin” Pääkkösen tähdittämä BlacKkKlansman on mainio elokuva, joka jättää elokuvateatteriin mykistävän hiljaisuuden.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"