Kulttuuri
31.10.2018

Aviisi suosittelee: hävikkiruokasovellusta ja suomalaisuuden pohtimista

Resq Club.

ResQ-Club-sovelluksen kautta voi ostaa ravintoloiden hävikkiruokaa puoleen hintaan. Annokset näkyvät kartalla, ja ne maksetaan suoraan sovelluksessa.

Totuuden jälkeen (Teos 2018).

 

Totuuden jälkeen -tietokirja (Teos 2018) ruotii politiikkaa ja mediaa polarisaation aikakaudella.

 

Nuorisotutkimusverkoston Poikatutkimus-kirja (Vastapaino 2018) on ensimmäinen suomalaista poikatutkimusta esittelevä tieteellinen kokoomateos, joka yrittää monipuolistaa käsitystä pojista ja poikuudesta.

 

 

Joka toinen torstai Yle Kioskin Youtube-kanavalla ilmestyvä Ilmastouutiset seuraa Timo Korven vuoden mittaista päästöpaastoa. Hauskat ja hullut videot sekä lisäävät että lievittävät ilmastoahdistusta.

 

”Pop-filosofi” Pontus Purokurun esseekokoelma Täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi (Kosmos 2018) yrittää selittää, miksi ja miten tulevaisuus on kapitalismin takia kadonnut. Mutkat vedetään usein todella suoriksi, mutta esimerkiksi Slush-havainnot ovat viihdyttävää luettavaa.

 

Kirkasvalolamppu voi tehdä elämästä loka- ja marraskuun pimeyden keskellä siedettävämpää. Joihinkin vempeleisiin saa ohjelmoitua älypuhelimella herätyksen ja lintujen liverrystä.

 

 

Tentti-baarin seinältäkin tuttu Radical Ninja (Radical Ninjan mukaan Tampereen vaarallisin bändi) julkaisi hiljattain Raipe Lightning -EP:n. Tyylilaji on jotain ”coolin” ja ”raipepunkin” välistä.

Professori Janne Saarikiven teos Suomen kieli ja mieli pohtii, mistä Suomi ja suomi tulevat.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"

Lukijoiden kommentit

    1. Friidu (1.11.2018 kello: 19:25)

      Wow