Uutiset
18.10.2018

Mitä vittua? Kuinka helvetisti hotelleja Tampereelle tarvitaan?

Tampere-talon viereen nousee 229 huoneen Marriot-hotelli.

AAPO LAAKSO, teksti
TUIJA SILTAMÄKI, kuva

 

TAMPEREELLA EI ole valtavia laskettelukeskuksia tai kansainvälisesti merkittävää lentokenttää. Siitä huolimatta täällä on käsittämätön määrä hotelleja.

Tällä hetkellä hotelliksi tilastoitavia majoituslaitoksia on 25. Niissä on yhteensä 3 033 huonetta. Hotellien käyttöaste on 60,6 prosenttia, eli jokainen huone on tyhjillään keskimäärin kaksi yötä viidestä.

Ja lisää tulee. Yliopiston ja Tampere-talon naapuriin valmistuu ensi vuoden lopulla 229 huoneen Marriot-hotelli.

 

Miksi Tampereella on niin paljon hotelleja, pormestari Lauri Lyly?

Tampere vastaa käytännössä yksin koko Pirkanmaan hotellikapasiteetista. Hotellit ovat melkein täynnä touko-syyskuun välisen ajan, kun tapahtumia on paljon. Silloin hotelleista on pulaa. Kaupungin etu on se, että lähes kaikki hotellit ovat kävelyetäisyydellä keskustasta. Siksi Tampereella on hyvä järjestää tapahtumia.

 

Onko Tampereella kannattavaa pitää hotellia?

Uskon, että niitä ei tänne tulisi, jos ne eivät olisi täällä kannattavia. Toki hiljaisimpaan aikaan joulu-helmikuussa hotellit ovat lähes tyhjillään. Silloin täällä voisi olla enemmän tapahtumia.

 

Minne hotelleja on nyt vielä tulossa?

Marriotin lisäksi Kansi- ja areena -työmaalle rakennetaan hotelli. Keskustelua on käyty myös kahdesta hotellihankkeesta, jotka sijoittuisivat Messukeskuksen (Pirkkahalli) lähelle, joko Tampereen tai Pirkkalan puolelle. Tulevaisuudessa mietitään myös Asemakeskuksen (Kansi- ja areena) ympäristöä. Siinä on varmaan hotelleille vielä tilaa.

 

Mikä on paras hotelli, jossa olet yöpynyt?
Tähän on kyllä tosi hankala sanoa, on tullut sen verran monta hotelliyötä vietettyä… Tykkään sellaisista hotelleista, joissa on siisti ympäristö ja monipuolinen aamupala. Perusasiat pitää olla kunnossa.

 

Kuka on maksanut eniten hotelliyöpymisiäsi?

SAK ja Sähköliitto. Nykyään ei tule niin paljoa hotelliöitä, kun saa tehdä valtaosan töistä Tampereella.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"