Ylioppilaskunta
18.10.2018

Näin on: Anteeksi, keitossani ei ole kärpästä!

Nelly Kivinen

NELLY KIVINEN, teksti

 

JU7VENES JULKISTI  vuoden alussa, että se aloittaa ensimmäisenä opiskelijaruuan tuottajana hyönteisruuan tarjoamisen. Uutinen ei ehtinyt valtamedioihin, ennen kuin Talouselämä uutisoi HYY Yhtymän tuovan Helsingin yliopiston ravintoloihin hyönteisbolognesen.

Mutta missä luuraavat Juven hyönteispihvit? Niitä on kerran bongattu, mutta sen jälkeen ne ovat kadonneet.

 

HYÖNTEISISTÄ ON jo vuosien ajan povattu lihan korvaajaa. Kuusijalkaisten viljelyn pitäisi pysäyttää ilmastonmuutos ja lopettaa nälänhätä. Vaikka vuodenvaihteesta lähtien Suomessa on voinut toimia hyönteistuottajana ja ostaa hyönteisleipää lähimarketista, eivät ötökät ole siirtyneet perus-Tompan arkiruokaan. Jos hyönteisten syönti on avainasemassa maailman pelastamisessa, pitäisi jokainen opiskelija saada heinäsirkkapatojen äärelle.

Yleisesti ottaen lihankorvikkeiden käyttö on ollut yliopiston ravintoloissa mallikasta. Erilaisia soijavalmisteita on käytetty monipuolisesti ja välillä ujutettu sekaanilinjaston kin ruokiin.

Yliopistoruokailu on helppo tapa vähentää lihankulutusta.

Vaikka tällä hetkellä hyönteisiä voi bongata pääosin salaatin seasta, toivon tulevaisuudessa lisää kärpäsiä ruoka-annoksiin.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"