Ylioppilaskunta
18.10.2018

Tamypäiväkirjat: Joskus olo on kuin halolla päähän lyöty

ANNE MÄKI-RAHKOLA, teksti

 

KAKSI KUUKAUTTA täynnä Tamyn kansainvälisten asiain ja vaikuttamistyön asiantuntijana! Uusi tittelini on pitkä, vaan kokemus vielä lyhyt. Olen kuitenkin jo oppinut puhumaan sujuvasti muun muassa lipasta eli linjapaperista, jota on luonnosteltu toimistolla ahkerasti. Eilen opin myös, mitä halko tarkoittaa Tamy-slangissa (hallituksen kokousta). Silti uutena asiantuntijana joutuu vielä usein sietämään sitä tunnetta, että on kuin halolla päähän lyöty.

Viime viikkoina valtakunnalliset edunvalvonta-asiat ovat näkyneet työarjessa etenkin SYL:n kautta. Syyskuun lopussa pakkauduimme junaan ja matkasimme Vaasaan SYL:n syysseminaariin.

Kahden päivän seminaari oli mitä loistavin initaatio ylioppilasliikkeeseen kautta maan. Odotin näkeväni piinkovia opiskelijapoliitikkoja ja teräviä kyynärpäitä, mutta vaikutuin hyvästä yhteishengestä ja draivista saada asioita aikaan.

Ensi vuonna SYL tulee panostamaan kansainvälisten opiskelijoiden osallistamiseen ylioppilasliikkeeseen, mitä myös uudessa ylioppilaskunnassa tulemme tervehtimään ilolla.

 

TULIN TAMYYN todella jännittävään aikaan. Työhuoneeni ikkunasta tuijottelen usein alma maternini vanhaa päärakennusta ja pohdin vimmatusti, mitä sen sisällä erilaisissa johto- ja työryhmissä tapahtuu.

Vuoden loppu tulee nopeasti, mutta vielä vaaditaan paljon työtä, ennen kuin kahden yliopiston ja ylioppilaskunnan yhdistyminen on tosiasia. Välillä hirvittää, mutta todennäköisesti aurinko nousee vielä vuodenvaihteen jälkeenkin.

Paitsi Utsjoella.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"