Kulttuuri
15.11.2018

Aviisi suosittelee: Lähisuhdeväkivallan vastaista räppiä ja digitalisaation pimeitä puolia

Juha Seppälän uusin romaani Sankariaika (Siltala 2018) on satiirista tykittelyä nationalismista ja nykyajasta. Löyhänä kehyskertomuksena toimii maailman historian ensimmäisen Suomen lipun etsiminen.

 

Tampereen yliopiston toimittajaopiskelijat luotsaavat vielä kahtena keskiviikkona (21. ja 28. marraskuuta kello 18) Metso TALK -keskustelutilaisuuksia pääkirjastolla. Ensimmäisenä iltana käsitellään uskontoa, toisena huumeita.

 

Muun muassa Jatkosota-extra– ja Neuromaani-romaaneillaan hämmentänyt Jaakko Yli-Juonikas on tällä kertaa kirjoittanut novellikokoelman ja romaanin risteytyksen. Yö on viisain (Siltala 2018) on samalla johdanto Neljä ratsastajaa -romaanisarjalle, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan.

 

Kuvat: Atena Kustannus ja Siltala.

 

Toimittaja-kirjailija Pekka Vahvanen ruotii Kone kaikkivaltias -teoksessaan (Atena 2018) digitalisaation pimeää puolta. Näkemykset saattavat aiheuttaa älypuhelinriippuvaisille keskivaikeaa ahdistusta.

 

Lauantaina 1. joulukuuta Niagarassa esitetään Hannaleena Haurun Metatitanic ja Ilja Rautsin moninkertaisesti palkittu Helsinki Mansplaining Massacre.

 

Räppäri Mercedes Bentson lähisuhdeväkivallan vastainen Ei koskaan enää -kiertue saapuu Tampereelle 24. marraskuuta. Iltapäivällä Yo-talolla on räppityöpaja, sen jälkeen Niagarassa Ei koskaan enää -elokuvan näytös ja illalla Yo-talolla Viimeinen isku -klubi.

 

Tänä syksynä Suomessa on poikkeuksellisen paljon kodittomia kissoja. Kaikki kissat eivät enää mahdu löytöeläintaloihin. SEY:n kautta voi ilmoittautua sijais- tai pysyväksi kodiksi.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"