Ylioppilaskunta
15.11.2018

Tamypäiväkirjat: Somettaminen on ihan oikeaa työtä

Salla Kangas.

SALLA KANGAS, teksti

 

KUN OLEN kertonut kavereilleni olevani viestintäharjoittelussa Tamylla, he ovat välillä kysyneet minulta, teenkö täällä muuta kuin sometan. Monille Tamyn viestintä tuntuu vaikuttavan leppoisalta puuhastelulta ja Instagramissa roikkumiselta. Se herättää epäilyksiä siitä, mihin jäsenten rahat oikein menevät.

Olen kuitenkin oppinut, että ylioppilaskunnan viestintä on työtä, johon kuluu aikaa ja johon tarvitaan osaamista. Vaikka melkein kaikki somettavat vapaa-ajalla omasta elämästään, se ei tarkoita, että jonkin organisaation someviestintä onnistuisi tuosta vain – eikä se minullekaan ollut heti luontevaa. Olen päässyt tekemään Tamylla sitä, mitä varten harjoitteluun tulinkin, eli oppimaan uusia taitoja.

Somejulkaisuista pitäisi tehdä kiinnostavia, jotta ne leviäisivät ja tärkeistä asioista voitaisiin viestiä mahdollisimman suurelle osalle Tamyn jäsenistöstä. Toisinaan vaatii melkoista luovuutta viestiä kiinnostavasti halloped-hauista tai muista sellaisista asioista, jotka eivät ole valmista meemimateriaalia.

 

TAMYN VIESTINTÄÄN kuuluu toki paljon muutakin kuin some. Se on kuitenkin nykyään tärkeä osa kaikkien organisaatioiden viestintää, koska se tavoittaa ihmisiä niin tehokkaasti. En ihmettele yhtään, että isommissa organisaatioissa on jo työntekijöitä, jotka tekevät pelkästään someviestintää.

Yksi asia on muuten käynyt turhankin selväksi: streamaaminen on aivan pyllystä.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"